Skat ved køb af feriebolig i udlandet - 2016

Finn Madsen , Partner, Skat |

24 august 2016

Mange danskere har allerede en feriebolig i udlandet, og endnu flere drømmer om at få det. En ødegård i Sverige, et byhus i Provence eller et casa i Spanien. Vi beskriver de skattemæssige konsekvenser.

Tiden lige efter sommerferien er nok det tidspunkt på året, hvor flest overvejer at købe deres egen feriebolig i udlandet. Minderne fra den skønne ferie står stadig skarpt, og udbuddet af ferieboliger er jo stort og varieret.

At købe en feriebolig i udlandet har skattemæssige konsekvenser i både Danmark og i det land, hvor boligen er beliggende.

Omfanget af de skattemæssige konsekvenser afhænger af, hvad boligen skal anvendes til. Er den kun til eget brug, er konsekvenserne i Danmark overskuelige. Der skal normalt betales dansk ejendomsværdiskat, og renter af lån til køb af boligen kan fratrækkes ved indkomstopgørelsen. Også selvom lånet optages i en udenlandsk bank.

Købes boligen med henblik på hel eller delvis udlejning, bliver det mere kompliceret, fordi overskuddet ved udlejningen skal medregnes ved den danske indkomstopgørelse, ligesom der normalt også skal afleveres selvangivelse i det land, hvor boligen er beliggende.

Køb af ferieboligen gennem et dansk eller et udenlandsk selskab vil normalt ikke kunne betale sig, selvom det for nogle giver den nemmeste finansiering, og der på den måde måske kan spares lokale stempelafgifter. Det skyldes, at ejerens eget brug i så fald skal beskattes i Danmark efter helt særlige regler.

I vores Viden-Om serie har vi udgivet en særskilt artikel om emnet. Her kan du læse mere om de skattemæssige forhold ved køb af feriebolig i udlandet.