Succesvirksomhed 2019

Kenneth Korsgaard, Director, Industries, Events & Marketing |

20 august 2019

’Succesvirksomhed 2019’ er en nyindstiftet erhvervspris, der anerkender de virksomheder, som kontinuerligt lykkes med at skabe vækst og stærke finansielle resultater. Bag erhvervsprisen står Spar Nord og BDO.

De to stærke sparringspartnere Spar Nord og BDO har indstiftet prisen i 2019, og målet er, at hylde eliten af mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv. De solide virksomheder, der leverer et helt særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne og til dansk økonomi som helhed.


1.000 virksomheder hædres

Af respekt for den varierende erhvervssammensætning og de forskellige markedsvilkår rundt i landet identificerer og hædrer Spar Nord og BDO i alt 1.000 Succesvirksomheder i Danmark.

Såvel Spar Nord som BDO har tradition for langvarige samarbejdsrelationer med de mindre og mellemstore virksomheder her i landet. Der er således stor bevidsthed om, at det kræver noget helt særligt at skabe og opretholde en succes år efter år.

Det er afgørende for de to indstiftere af erhvervsprisen, at anerkendelsen når ud i alle lokalområder i Danmark. Det forklarer administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby:

”Succes kan defineres på mange måder, men for os handler en erhvervsmæssig succes om at levere varen år efter år. Det handler om at bevise, at din forretningsidé og din forretningsmodel er robust og bæredygtig og i stand til at skabe tilfredsstillende finansielle resultater og den vækst, som er en forudsætning for udviklingen af vores velfærdssamfund. Netop derfor er det også et afgørende kriterie, at virksomhederne igennem en længere årrække har leveret stærke resultater.”

Lasse Nyby tilføjer, at succesvirksomhederne ikke nødvendigvis er de hurtigst voksende, de mest profilerede eller de mest innovative blandt landets virksomheder. Administrerende direktør Stig Holst Hartwig fra BDO supplerer:

”Med ’Succesvirksomhed 2019’ ønsker vi først og fremmest at hædre de bundsolide danske virksomheder, der mestrer det lange seje træk. Virksomheder, som ikke nødvendigvis får opmærksomhed med innovative produkter, storstilede eksporteventyr eller kortvarige og lodrette vækstrater, men som er hverdagens helte. De der hver dag leverer en imponerende indsats som drivkraft i lokalområderne og i den danske økonomi som helhed.”

Han fortsætter:

”Vi har meget forskellige erhvervsstrukturer i Danmark, og selvom alle danske virksomheder skal forholde sig til en global verden, så er der relativt store forskelle på både ressourcer og marked i de danske regioner. Derfor hylder vi de dygtigste succesvirksomheder i henholdsvis Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark, Sjælland og Hovedstaden,” forklarer Stig Holst Hartwig videre.


Læs mere