BDO får ny CEO

BDO får ny CEO

BDO har udpeget deres nye CEO, efter at den nuværende direktør som planlagt træder tilbage den 1. oktober 2024. Den kommende CEO er fundet internt i virksomheden. Det bliver Frank Lau, der har en baggrund som mangeårig arbejdende Partner, bestyrelsesmedlem og senest bestyrelsesformand i BDO.

”Jeg har i kraft af mine forskellige roller i BDO været med til at udstikke den kurs, som vi pejler efter i dag. Jeg kender organisationen indefra og ud. Jeg kender menneskene. Jeg kender vores strategiske og økonomiske målsætninger. Jeg kender vores historie, og hvor vi kommer fra. Alt dét vil uden tvivl hjælpe mig med at finde mig hurtigere til rette i den nye stol,” siger Frank Lau.

Frank overtager posten fra Stig Holst Hartwig, som har været administrerende direktør for BDO de seneste 13 år og har været en afgørende faktor i vores positive udvikling og vækst i samme periode.

Når Frank til efteråret sætter sig i direktørstolen, bliver det i en sund rådgivnings- og revisionsforretning, der de seneste år har cementeret sin position som en af landets førende i sin branche. Siden Stig Holst Hartwig tiltrådte tilbage i 2012, er antallet af medarbejdere vokset fra lidt over 800 til mere end 1.800 i dag. Desuden kunne BDO præsentere en rekordhøj omsætning i det seneste årsregnskab med en vækst på 10,6 % i forhold til året før. Det var sjette år i træk, at BDO leverede et rekordregnskab.

"Vi står et rigtig godt sted i dag. Det skyldes blandt andet vores nuværende CEO, Stig Holst Hartwig, som har ydet en fantastisk indsats i sine 13 år på posten. Vi er i dag et af landets førende rådgivnings- og revisionshuse. Det gælder både målt på omsætning, udbud af rådgivningstjenester, vores internationale netværk og tilstedeværelse på tværs af Danmark. Jeg ser derfor frem til min nye rolle som CEO og de nye spændende udfordringer, der venter mig," siger Frank Lau.
 

Tid til nye udfordringer og et lavere blus for den afgående CEO

Beslutningen om at give stafetten videre til Frank har været undervejs i halvandet år for den nuværende administrerende direktør Stig Holst Hartwig:

“Jeg har nået en alder og et sted i livet, hvor jeg er begyndt at tænke over, hvordan jeg bedst runder den karriere og det arbejdsliv, som jeg har haft og nydt, af. Min kontrakt udløb egentlig sidste år, hvilket gav en naturlig anledning til at overveje, om det var tid til at stoppe. Vi blev enige om, at jeg tog et år mere, så jeg kan bidrage til at sikre det gode generationsskifte,” siger han og tilføjer:

“Jeg har i mange år haft et privilegeret job og nydt at arbejde i BDO igennem alle 13 år, men det er jo ikke noget, man kan gøre på deltid. Derfor er det tid til at give stafetten videre til Frank, og det sker med den største ro og tro på, at han er den helt rette til at overtage posten.”

Stig har planer om at skrue lidt ned for arbejdsblusset og dedikere sin tid til bestyrelsesposter og konsulentarbejde.
 

En større ledelsesrokade

Udskiftningen på CEO-posten betyder samtidig, at der sker en større rokade i BDO’s bestyrelse. 

Frank Lau har allerede givet pladsen som bestyrelsesformand videre til den nu tidligere næstformand, Ole C. K. Nielsen, der til dagligt er arbejdende Partner og International Liaison Partner i virksomheden. Rollen som næstformand går til Partner John Bøgehus Pedersen, der til dagligt står i spidsen for BDO’s voksende Advisory-afdeling og indtil nu har været alment bestyrelsesmedlem.

De vil begge bevarer deres respektive poster som henholdsvis international samarbejdspartner og chef for Advisory.
 

Kort om vores nye CEO

Frank Lau kom til BDO i 1995 og har en baggrund som både statsautoriseret revisor og arbejdende Partner. Han har i de seneste år været en central figur i den strategiske udvikling af virksomheden i kraft af hans rolle som bestyrelsesmedlem og senest bestyrelsesformand for BDO. Franks dybe kendskab til BDO som mangeårig, arbejdende Partner og rollen som formand gør ham derfor til det oplagte valg som ny CEO.

Privat er Frank opvokset i Silkeborg og nu bosat lidt uden for Vejle. Han har to drenge på 17 og 20 år og er gift med Malene. I sin fritid lader han op ved at tilbringe tid i sit sommerhus med familien, spille golf samt køre mountainbike.