• BDO rekrutterer digitalt under Covid-19

BDO rekrutterer digitalt under Covid-19

Trine Remin Ankjær, Partner, Chief People Officer |

21 april 2020

Et fast håndtryk, øjenkontakt og et fysisk møde med sin nye leder. Sådan starter næsten alle jobsamtaler. Normalt.

Men i en Corona-tid, hvor håndtrykket er afskaffet, øjenkontakten foregår over webcam, og alle så vidt muligt holder sig hjemme i privaten, bliver de sædvanlige rekrutterings- og ansættelsesprocesser naturligvis udfordret.

”Da hele Danmark lukkede ned, tænkte jeg ærlig talt, at vi lige så godt kunne stoppe alle rekrutteringsaktiviteter. Vi havde vel og mærke et tydeligt behov for at rekruttere og ansætte nye kompetente kolleger, men jeg tvivlede på, om kandidaterne ville takke ja til et job på et kontor, de aldrig havde set, og hos en leder, de aldrig havde mødt ansigt til ansigt,” siger Mark Hellerup Knudsen, Manager i BDO’s HR Rekruttering.

Mark og resten af HR-teamet i BDO blev dog enige om at give det et skud med virtuelle håndtryk og digitale jobsamtaler, og allerede efter første samtale var alle fordomme, formodninger og parader skubbet til side. Følelsen og udfaldet var den samme, men erfaringerne var nye.

 

Ny kollega ansat over Skype

Efter tre digitale samtalerunder over Skype, kunne BDO og en ny kollega sætte deres underskrift på ansættelseskontrakten – digitalt selvfølgelig. Hvad der for en måned siden ville have været et utopisk tankeprojekt, var nu en realitet.

BDO havde rekrutteret en ny kompetent, kollega, som aldrig havde besøgt sin nye arbejdsplads eller givet sin nye chef et håndtryk.

”Da kontrakten blev underskrevet, sad jeg overraskende nok med den samme følelse, som jeg plejede. Selvom jeg og den pågældende BDO-leder kun havde mødt kandidaten over Skype, så følte vi begge, at vi kendte ham, og vi var ikke tvivl om, at han var den rette mand til jobbet,” forklarer Mark.

 

”Situationen har fyldt vores rygsæk med nye værdifulde erfaringer”

Når den normale hverdag vender tilbage, og jobsamtalerne igen kan føres ansigt til ansigt, vil det ikke nødvendigvis betyde, at alle samtaler vil foregå i et fysisk mødelokale. Ifølge Mark er de digitale jobsamtaler kommet for at blive:

”Situationen har fyldt vores rygsæk med nye værdifulde erfaringer. Vi vender selvfølgelig tilbage til mange af de vante rutiner og samtaleformer. Et fysisk møde med en kandidat vil altid være at foretrække. Men hvorfor ikke afholde første samtalerunde digitalt. Især ved stillinger med mange ansøgere. På den måde kan vi afvikle endnu flere samtaler og derved sænke risikoen for, at vi misser en oplagt kandidat allerede i første udskillelsesrunde.”

Vi er alle blevet trænet i at benytte de digitale mødesteder under Corona-krisen. Det gælder både internt i BDO og eksternt blandt kandidater, kunder og samarbejdspartnere.

Erfaringerne har taget toppen af vores digitale forbehold og åbnet op for nye digitale vaner, som også vil skabe værdi, når hverdagen så småt begynder at ligne sig selv igen.

 

Besøg BDO's job- og karriereside, hvor du kan læse mere om en karriere i BDO og se ledige stillinger.
 

Besøg BDO job og karriere