Sæt ikke campingvognen på krogen af gulpladebilen

13 august 2014

Håndværkere, der tager en privat campingvogn med ud til en byggeplads, skal købe et dagsbevis, hvis de vil bruge arbejdsgiverens gulpladebil til at trække campingvognen til arbejdsstedet.

Mange håndværkere arbejder så langt fra hjemmet, at de overnatter på eller tæt ved arbejdsstedet. Og ofte i en gammel campingvogn, som ligefrem er købt til formålet.

Kørslen til arbejdspladsen sker ofte i arbejdsgiverens firmabil på gule plader. Hvis den private campingvogn sættes på krogen af firmabilen, opstår der straks spørgsmål om, hvorvidt turen til eller fra arbejdsstedet i så fald får karakter af privat kørsel.

Det gør den, har skatterådet netop fastslået i en ny afgørelse, som du kan læse her. Anvendelse af firmabilen til transport af campingvognen udløser derfor firmabilbeskatning af medarbejderen – og får momsmæssige konsekvenser for arbejdsgiveren – hvis der ikke er købt et dagsbevis til turen.

Afgørelsen begrundes med, at campingvognen er ejet af medarbejderen, at kørslen sker på medarbejderens initiativ, at den skal bruges til opholds- og overnatningssted af medarbejderen, og at kørslen sker til et andet sted end selve arbejdsstedet.

 

Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat og moms. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis.