Få styr på toldreglerne inden du tager på ferie

01 juli 2015

Sommeren er jo højsæson for udlandsrejser, og mange ønsker derfor at vide, hvor meget de må tage med hjem. Vi giver nedenfor en oversigt over de vigtigste regler på området.

I toldreglerne skelnes der skarpt mellem, om du kommer fra et land indenfor eller udenfor EU.

Kommer du fra Grækenland, Spanien, Frankrig eller et andet land indenfor EU gælder der – bortset fra alkohol og tobak – som hovedregel ingen grænser, så længe du kun indfører til eget forbrug. Det vil sige til dig selv, medlemmer af din husstand samt dine private gæster. Du kan altså ikke tage varer med til hverken din nabo, til fodboldklubben eller til dine arbejdskolleger. Der gælder særlige regler for blandt andet medicin, kæledyr og fødevarer.

Kommer du fra Norge, USA, Egypten eller et andet land udenfor EU, skal du betale told og afgifter, hvis du medbringer varer for mere end 3.250 kr. og ankommer til Danmark med fly eller skib. Krydser du grænsen i egen bil, i tog eller i bus, er loftet 2.250 kr. Du kan ikke undgå told og afgifter ved at skille en vare ad, og lade flere personer tage forskellige dele af denne med ind i Danmark.

Når det gælder tobaks- og drikkevarer, kan de vigtigste regler illustreres således: 

  Indrejse fra andre EU-lande Indrejse fra lande udenfor EU
Cigaretter *800 stk. 200 stk.
Øl 110 liter 16 liter
Bordvin 90 liter 4 liter
Spiritus 10 liter 1 liter

*Ved indrejse fra Bulgarien, Kroatien, Letland, Litauen, Ungarn og Rumænien må der kun medbringes 300 stk.

De angivne mængder er pr. person og gælder kun for voksne (18 år og derover).

Når det gælder kontanter, skal du ved rejser til og fra Danmark give SKAT besked, hvis du har penge – herunder også rejsechecks og værdipapirer – med, der samlet svarer til mere end 10.000 euro (ca. 75.000 kr.). Det gælder, uanset hvilken valuta du har med.

 

Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat og moms. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis.