Som en skrædder i helvede

08 august 2016

Et stort flertal i Folketinget har besluttet, at der skal være bedre mobildækning og hurtigere internet i nogle af de p.t. dårligst stillede områder i landet. 

Den bedre dækning skal ske ved at stille krav til de teleselskaber, der til efteråret vil byde på en auktion over 1800 MHz-frekvensbåndet. Dækningskravet skal (først) være opfyldt ved udgangen af 2019.

Der er afsat 200 millioner til at støtte dækning i områder, hvor der i øjeblikket er dårlig dækning. Det rækker ikke til meget. I en stor artikel i Fyens Stiftstidende for nylig kunne vi læse, at kun 2.185 husstande, virksomheder og sommerhuse får en bedre bredbåndsdækning. På Fyn er kun 60 husstande garanteret.

Avisen bragte blandt andet en omtale af den femstjernede campingplads Bøsøre Strand Feriepark, der er plaget af utilstrækkelig dækning, men som ikke er mellem de områder på Fyn, der nu bliver opgraderet. Til avisen udtaler Nikolaj Hansen, der er pladsmand på campingpladsen, at han ofte må lægge øre til campister, der beklager sig over dårlig dækning. Han er ikke i tvivl om, at pladsen ville opleve større søgning med bedre dækning.

I BDO har vi flere gange peget på, at bedre mobildækning og hurtigere internet er helt afgørende værktøjer, hvis man fra politisk hold vil have flere virksomheder og flere mennesker til at blive på landet.

Det nye initiativ er rigtig godt, men det forslår som en skrædder i helvede. Og mange kan have opgivet tilværelsen på landet længe inden 2020.

Vi ved udmærket, at det er billigt bare at kræve og kræve. For pengene skal jo findes et eller andet sted. Men vi ved, at regeringen planlægger at fremlægge en stor erhvervspakke efter sommerferien. Vi håber, at blot en lille del af pengene herfra kan bruges til, at lidt flere end 2.185 husstande mv. bliver bedre dækket.

Hvad mener du?

Følg debatten - og giv gerne din mening til kende i vores debatforum på LinkedIn.