Glad i "låget"

29 december 2014

I BDO har vi mange års erfaring med rådgivning til iværksættere. Vi ved præcis, hvad det er for udfordringer, iværksætterne står over for, og derfor tilbyder vi dem altid gratis hjælp i opstartsfasen.

Uge 47 er som bekendt tilegnet iværksætterne, og selvom vores tilbud om gratis hjælp til iværksættere gælder alle årets 365 dage, ville vi hos BDO i Randers alligevel gerne markere ugen. Vi aktiverede derfor vores netværk, og heldigvis var alle med på ideen.

Vi fik således – ganske gratis – stillet en tom butik i byens gå-gade til vores rådighed. Her etablerede vi en pop-up café, hvor vi inviterede iværksættere ind for at høre foredrag fra lokale virksomhedsejere, fra borgmesteren og fra andre med noget på hjertet, ligesom de over en kop kaffe kunne snakke med revisorer, advokater, reklamefolk m.fl. om de udfordringer, de havde. Vi markedsførte udelukkende arrangementet via de sociale medier.

Tiltaget blev en stor succes, idet vi i ugens løb faktisk fik besøg af 80 potentielle iværksættere. Nogle med helt igennem skøre idéer, som næppe realiseres. Andre med næsten grydeklare og meget velunderbyggede projekter, som nok skal blive til noget.

Det var en helt igennem sjov uge, og det er helt sikkert, at vi til næste år vil forsøge at gentage arrangementet.

Hver dag gik jeg glad og positiv hjem fra caféen. Opstemt over mødet med disse ildsjæle. De er de levende beviser på, at ikke alle accepterer Janteloven. De tror på, at de kan/er noget, og de løber gerne risikoen ved at starte egen virksomhed.

For nylig kunne vi i Jyllands-Posten læse, at stort set hele Folketinget har fået iværksætteri på hjernen og er klar til at forbedre vilkårene, så blomsterne i det danske iværksætterklima kan folde sig ud. I BDO håber vi altid det bedste. Også at partierne gør alvor af de gode intentioner. Det fortjener iværksætterne.

Hvad mener du?

Følg debatten - og giv gerne din mening til kende i vores debatforum på LinkedIn: