Dejligt med lidt selskab

17 august 2015

I sidste uge skete der noget bemærkelsesværdigt. En ny organisation for små og mindre virksomheder så dagens lys. Den hedder FødevareDanmark og er stiftet af Danske Slagtermestre, Danske Fiskehandlere, Ostehandlere i Danmark samt Foreningen SMV Fødevarer.

Den nye organisation er stiftet, fordi dens medlemmer føler sig overset i de store organisationer, herunder i Dansk Industri og i Landbrug & Fødevarer. De ser en tendens til, at det kun er de helt store virksomheders sag, der bliver talt, og at alt for megen lovgivning er rettet mod disse.

Som eksempler på det sidste henviser FødevareDanmark til, at store virksomheder får en rabat på 60 pct. på deres spildevandsafgift for hver 20.000 kubikmeter spildevand, de udleder, lige som de store virksomheder har automatiseret deres processer i en sådan grad, at det for dem ikke er noget problem, at en ansat maksimalt må løfte 12,5 kilo.

I BDO hilser vi den nye organisation velkommen. Vi bruger ganske mange kræfter på at tale de mindre og mellemstore virksomheders sag. Dette forum – BDO Debatterer – er således etableret med dette ene formål. Men det er en stor opgave. Derfor er det godt, at vi bliver flere.

Det er ikke fordi de store organisationer ikke interesserer sig for de mindre og mellemstore virksomheder, for det gør de. Men rent politisk er der et enormt fokus på de store arbejdspladser og dermed de store virksomheder. Og derfor bliver lovgivningen i første række også indrettet efter deres forhold.

I BDO håber vi, at politikkerne på Christiansborg vil tage godt imod den nye organisation. I en tid hvor der tales meget om, hvordan vi kan standse affolkningen af landdistrikterne, er det ikke nok at tale om udflytning af statslige arbejdspladser. Der er først og fremmest behov for et lokalt erhvervsliv og for lovgivning, der understøtter dette.

Hvad mener du?

Følg debatten - og giv gerne din mening til kende i vores debatforum på LinkedIn.