Ansvaret for lærlingene

25 juli 2016

I den del af vores SMV Barometer 2016, der er baseret på en spørgeskemaundersøgelse, har vi spurgt vores kunder, om de forventer at ansætte elever eller lærlinge i løbet af 2016. Det har kun knap 21 procent svaret ja til. Hele 2/3 svarede nej, mens knap 9 procent svarede ”ved ikke”. De sidste knap 4 procent svarede, at de gerne ville ansætte en elev eller lærling, men at de ikke gør det, fordi det administrativt er for tungt.

Svarene forklarer, hvorfor det stadig er så svært for mange unge at finde praktikpladser.

Dagbladet Politiken skrev for nylig, at nye tal viser, at 4 ud af 5 lærlinge får fast arbejde dér, hvor de har været i praktik. Og på lederplads skrev avisen efterfølgende:

”Virksomhederne bliver glade for de unge og vice versa. Og sådan går det heldigvis ofte, når man møder mester i virkeligheden frem for at forblive et nummer i bunken af ansøgninger. Desværre er der alt for mange virksomheder, der helt undgår at tage dette møde. De gider ikke gøre en ekstra indsats og tage imod lærlinge, fordi det er ”for besværligt”.

I BDO tvivler vi på, at det hjælper at indføre sociale klausuler for at tvinge virksomhederne til at ansætte lærlinge. De hjælper lige så lidt som bøder. Og det er i alle tilfælde helt skudt ved siden af, når Politiken antyder, at det er et spørgsmål om bekvemmelighed, der får virksomhederne til ikke er ansætte flere elever og lærlinge.

For det er det sjældent. Alt for ofte handler det om, at virksomhederne kører trætte. Ikke bare på grund af det administrative, men lige så ofte fordi de ikke har ressourcer til det arbejde, det også er, at sørge for at give de unge almen dannelse og sikre, at de møder på jobbet hver dag.

Hvad mener du?

Følg debatten - og giv gerne din mening til kende i vores debatforum på LinkedIn.