Indkøb og forsyningskæder

Indkøb og forsyningskæder

BDO arbejder med en værdibaseret indkøbsmodel, der systematisk identificerer indkøbseffektiviseringer, innovationsmuligheder og effekt på klima og miljø.
Få styr på indkøbspotentialet og de grønne indkøb

Offentlige myndigheder og virksomheders omkostninger i forbindelse med indkøb, forsyningskæder og leverandørsamarbejder repræsenterer typisk mellem 20 til 30 pct. af det samlede budget.

I BDO arbejder vi med et bredt gevinstbegreb, som omfatter (1) Innovation (toplinje-effekter), (2) Bæredygtighed og risikostyring (drift) samt (3) omkostningsreduktion (bundlinje-effekter).

Vi er optaget af to forhold:

 • Hvordan økonomistyrer vi indkøbsbudgettet og forsyningskæden?
 • Hvordan sikrer vi, at leverandørbasen understøtter politiske beslutninger eller virksomhedens purpose?
  • SDG og sociale klausuler
  • Leverandørdrevet innovation
  • Erhvervspolitiske forhold
    

Indkøb og forsyningskæder (supply chain management - SCM) er således en topleder/CFO/COO-dagsorden. Vi har stærke kompetencer inden for både offentlige og private SCM-funktioner. Har arbejder vi med:

 • Indkøbsstrategi og -transformation: Vi kortlægger spend- og gevinstpotentialer, fastlægger kategori- og udbudsprogrammer, designer og implementere kategoristyring og governancemodeller, SRM-strategier, digitalisering og procesoptimering. Vi er ligeledes specialister i sourcing, herunder eksekvering og realisering af gevinstbølger.
   
 • SCM og excellence: SCM-strategi, OPEX i Supply chain, S&OP, Global business service models/administrative fællesskaber, drifts- og kapacitetsoptimering, CAPEX og asset management (herunder facility management), transportlogistik samt strategisk omkostningstransformation (SCT).
   
 • Udbud og contract management: Udbudsporteføljestyring og -strategi, ekstern kvalitetssikring indenfor transport og infrastruktur, udbudsforretninger fra A-Z, behovs- og markedsanalyser (dialoger), udarbejdelse af udbudsgrundlag, optimering af kravspecifikationer samt forhandlingsstrategier og -forløb, leverandørstyring og contract management, project contract management og claim management.

 

Specialiseret rådgivning om bæredygtige og grønne indkøb

Den offentlige sektor skal være i front i den grønne omstilling. Sådan lyder målsætningen i regeringens nye grønne strategi. Grønne offentlige indkøb vil betyde store forandringer i kommuner, regioner og staten. Det er en vidtgående og bunden opgave, som vil kræve væsentlige investeringer. BDO's erfarne specialister står klar til at hjælpe jer med træffe de kloge beslutninger og optimere jeres indkøb, så de bliver både grønnere og mere kosteffektive. 
Er du nysgerrig på at høre, hvad I kan få ud af et samarbejde med BDO?

Tag fat i vores specialister på området Oskar Kovacs eller Henrik Wiingreen. De har det fulde overblik over, hvad vi tilbyder, og de tager gerne en snak med jer om, hvad I kan få ud af et samarbejde med BDO.

Du kan også udfylde vores kontaktformular og blive kontaktet af en af vores specialister.