Internationalt toldsamarbejde

Vores internationale toldkolleger står klar til at assistere dig i internationale sammenhænge.

Toldrådgivning via vores globale netværk: Import - og eksportregler i andre lande

Via vores globale netværk kan vi tilbyde din virksomhed en service, der er verdensomfattende set fra et toldmæssigt synspunkt. BDO er repræsenteret i mere end 160 lande verden over. Vores internationale toldkolleger står klar til at assistere dig og os i internationale sammenhænge. Det sikrer dig, at du får den samme høje kvalitet i din toldrådgivning uden for landets grænser, som i Danmark.

Visse varer er omfattet af eksportkontrol. Det kan fx være lægemidler, farligt affald eller varer med dobbelt anvendelse (dual-use). Når en vare er omfattet af en eksportkontrol, kræver det, at I har en tilladelse, en licens eller et certifikat fra den relevante myndighed, før I må eksportere varen ud af EU, eller i nogle tilfælde til andre EU-lande.

Når en vare importeres til EU fra et tredjeland, så skal der betales told, importmoms og eventuelt afgifter, når varen indføres og før varen må anvendes. Moms beregnes af det samlede beløb for varen, fragten, tolden og eventuelt andre afgifter. Beløbet der skal betales afhænger bl.a. af varekoden i toldtariffen, hvilken told-procentsats varekoden har og hvor varen kommer fra. 

  • Rådgivning om gældende importprocedurer inklusive told, anti-dumpingtold og landbrugsafgifter
  • Støtte til punktafgifter og bevægelighed for punktafgiftspligtige varer
  • Rådgivning om eksport
  • Returprocedurer for uforudsete returneringer
  • Support med eksportoverholdelse
  • Support med revisioner og undersøgelser
  • Klager
  • AEO-ansøgningsprocessen
  • Gennemgang af toldmæssige konsekvenser for din forsyningskæde.

Du er mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om dine toldmæssige udfordringer i det internationale perspektiv allerede i dag

Skærpede krav fra myndighederne – undgå toldsuspension

Skærpede krav fra myndighederne – undgå toldsuspension

Virksomheder, der importerer og eksporterer varer, skal være opmærksomme på gældende lovgivning, der stiller krav til deres egne kompetencer samt korrekte interne procedurer og processer. Vi ser ind i en øget mængde data- og dokumentationskrav til import- og eksportangivelser og vi ved allerede, at en række produkter, kommer til at være underlagt yderligere krav, fx CBAM (Carbon Border Adjustment Mechanism) hvor der fx skal indhentes data fra leverandøren af varerne. Toldmyndighedernes mulighed for toldkontrol og tilsyn stiger samtidig med, at toldarbejdet bliver mere og mere digitalt, hvilket stiller øgede krav til virksomhedernes procedurer og egenkontrol. Hvis det går galt, er der risiko for opkrævet told med tilbagevirkende kraft, sanktioner og tilbagekaldte bevillinger. Alt dette kan medføre betydelige udfordringer for jeres virksomhed og kan mærkes på bundlinjen.
Hvad tilbyder vi dig?

Hvad tilbyder vi dig?

BDO har et etableret netværk af eksperter i hele EU, USA, Australien og Asien. Vi kan derfor rådgive dig om dine import-/eksportproblemer i store dele af verden. Vores speciale er risikostyring. Vi forstår, at hver virksomhed er unik og leverer derfor altid en skræddersyet og tilpasset service. Vi ved, at handelsspørgsmål ofte er presserende og kræver prioriteret opmærksomhed. Vi er unikke, da vi kan matche dine forretnings-/handelsproblemer med en erfaren og kyndig toldkonsulent. Vi kan samarbejde med dine rådgivere – herunder både interne eller eksterne rådgiver, advokater, mæglere, finans- og skattepersonale eller konsulenter. Det giver dig en problemfri løsning på de internationale handels- og toldkrav. Vi kan rådgive dig om danske, europæiske og globale toldkrav via vores internationale netværk af rådgivere.

Kontakt osKontaktperson

Undgå at gå glip af vigtige nyheder, og tilmeld dig et af vores mange nyhedsbreve