Bæredygtigt køkken

I BDO hjælper vi med at analysere koncepter, drift og indkøb, så I kan få et overblik over, hvilke metoder I kan implementere for at opnå en mere bæredygtig og klimavenlig drift i de kommunale og regionale køkkener. Med rådgivning fra os kan både offentlige og private køkkener blandt andet få hjælp til at:

  • Omlægge til økologisk drift
  • Producere mere klimavenlig mad
  • Mindske madspildet
  • Reducere kørslen af mad
  • Gennemgå indkøbsrutiner
  • Gennemgå indkøbsaftaler – blandt andet mulighederne for lokale indkøb.

På vejen mod mere bæredygtig og klimavenlig mad og drift er der mange forskellige redskaber, der kan anvendes. Både når vi hjælper med økologisk drift, mere klimavenlig mad og med at mindske madspildet, tilpasser vi altid hele processen til det enkelte projekt og køkkentype. Derfor får I altid en løsning, der passer i jeres køkken.


Omlægning til økologisk køkken i kommuner og regioner

I BDO arbejder vi med analyse og forandring af hele køkkendriften, så I kan øge den økologiske andel af råvarer, uden det koster mere. Således baserer vores metode sig på omlægning af køkkendriften frem for blot at konvertere de nuværende indkøb til økologiske alternativer.

For at sikre en mere økonomisk og bæredygtig omlægning i kommunen får køkkenpersonalet blandt andet rådgivning i:

  • Indkøb og råvarevalg
  • Menuplanlægning
  • Tilberedningsmetoder
  • Forarbejdningsgrader
  • Madspild.

I får en analyse af jeres nuværende indkøb, råvareforbrug, tilberedningsmetoder og menuplaner, og vi udarbejder konsekvensberegninger for jer. Med udgangspunkt i jeres nuværende drift, får I derfor den bedst mulige løsning til at nå en mere økologisk drift.   


Klimavenlig mad i kommunerne

Der er stor forskel på, hvor meget forskellige fødevarer belaster klimaet. At producere mere klimavenlig mad i offentlige og private køkkener handler om at vælge de fødevarer, som udleder mindst CO2 og dermed belaster klimaet mindst.

Men at producere mere klimavenlig mad i de professionelle køkkener kan være en udfordring for mange, fordi der ofte også er krav til ernæringsindhold og økonomi samt kultur- og smagspræferencer hos målgruppen.

I BDO kan vi hjælpe med at afdække køkkenets udfordringer, så I kan blive klogere på, hvordan I fremadrettet kan arbejde med at reducere klimaaftrykket i alle køkkenets måltider. Vi analyserer jeres nuværende indkøb, råvareforbrug og menuplaner, og tager udgangspunkt i dette. Vores anbefalinger vil desuden altid tage hensyn til jeres krav til ernæringsindhold, økonomi samt kultur- og smagspræferencer hos målgruppen.

 

Vi kan hjælpe jer med FN’s verdensmål

BDO kan hjælpe professionelle køkkener med at gøre FN’s verdensmål til hverdag – at omsætte verdensmålene til handlekraft og tage et øget samfundsansvar.

En økologisk drift og et bæredygtigt og klimavenligt køkken er ikke kun til gavn for klimaet – det kan også skabe bedre løsninger til gavn for borgere, kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere.

 

Mindre kørsel af mad

Når det gælder klimavenlig og bæredygtig mad i kommuner og regioner kan det for mange professionelle køkkener også være en fordel at ændre leveringsfrekvensen af mad til eksterne lokationer. Færre ugentlige leveringsdage vil nemlig reducere klimaaftrykket.

Vi kan hjælpe jer med at beregne, hvad færre ugentlige leveringsdage vil betyde for køkkenets driftsomkostninger

 

Skal vi hjælpe jer?

Har I brug for hjælp til at skabe økologisk drift, til at producere mere bæredygtig og klimavenlig mad og/eller med at reducere spild af mad i jeres køkken? Så kontakt vores eksperter i dag.

Vi kommer gerne forbi til et uforpligtende møde, så I kan blive klogere på, hvordan vi kan hjælpe jer og jeres køkken.