Moms i det private

Vi har et dedikeret hold af momseksperter, som kan hjælpe din virksomhed med at optimere behandling af moms.

Moms i det private

For private virksomheder i Danmark kan moms være meget mere end 25%. Der gælder nemlig forskellige regler alt efter, hvilke produkter og services, du tilbyder, og hvor du sælger dem. Det er med til at gøre behandlingen af dansk og international moms til en ofte kompliceret opgave, som kan have stor indvirkning på virksomhedens bundlinje.

Vi assisterer private virksomheder med at holde styr på den samlede momsbetaling og optimere arbejdsgange som f.eks. momsbehandling i SAP og opfyldelse af betingelserne for momsfri handel på tværs af landegrænser.

Vi har den fornødne ekspertise og erfaring som kan være med til at optimere udbyttet for din virksomhed og vores services skræddersyes, så de passer til netop din situation og dine behov.


private virksomheder

Hvor rammer moms og momsfradrag for private virksomheder?

For private virksomheder er der meget at holde styr på, når det kommer til moms og momsfradrag. For eksempel varierer momssatserne fra land til land, ligesom mulighederne for momsfradrag. Den samme variation præger ofte, hvordan moms håndteres internt i virksomheden. ”Best practices” er ofte bygget på egne erfaringer. Det er der ikke noget galt med, men det begrænser mulighederne for at optimere behandlingen af moms.

For mange virksomheder, specielt blandt de små- og mellemstore virksomheder (SMVer) er moms-relaterede opgaver og overvågning af udviklingen for den danske og de internationale momslovgivninger langt fra kerneopgaverne. Samtidig kan virksomheder være underlagt flere forskellige former for momsregler alt efter hvilke ydelser og produkter der sælges.

Via eksterne eksperter kan virksomheder skabe både overblik og indsigt, som kan brugs til at optimere behandlingen af moms og samtidig sikre, at du hverken betaler for meget eller for lidt i moms.

Få eksperthjælp med moms

Vi har bred erfaring med at assistere virksomheder med momsopgaver. Vi hjælper dig med at få styr på momsregler, lønsumsafgift, korrekt registrering og opdatering af moms i softwaresystemer som SAP og meget mere.

Et uddrag af listen over vores momsservices til private virksomheder inkluderer:

  • Deltagelse som virksomhedens repræsentant i kontrolsager med Skattestyrelsen
  • Gennemgang af virksomhedens momsmæssige håndtering
  • Undersøgelse og vurdering af virksomhedens muligheder for at optimere momsforholdene
  • Gennemgang af eksisterende håndtering af moms i softwaresystemer som SAP o.lign.
  • Opgørelse og afregning af lønsumsafgift
  • Konsultation i forbindelse med specifikke områder, såsom handel med fast ejendom, international ekspansion til nye markeder mm.
  • Undervisning og kursusforløb til relevante medarbejdere
  • Varetage jeres momsfunktion i virksomheden i forbindelse med barsel eller større projekter


moms hjælp

Kontakt os

Jeg ønsker at blive kontaktet af BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, CVR-nr. 20222670 via e-mail og/eller telefon, og jeg er bekendt med, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med følgende privatlivspolitik (https://www.bdo.dk/da-dk/privatlivspolitik-databehandling), herunder videregivelse med henblik på at målrette vores markedsføring. Du bliver kun kontaktet én gang med henblik på bedst muligt at besvare din henvendelse.

Kontaktpersoner

Undgå at gå glip af vigtige nyheder, og tilmeld dig en af vores mange nyhedsbreve