E-handelspakke

E-handelspakken følger flere nye momsregler, der kan have indflydelse på danske virksomheders handel med kunder i andre EU-lande.

E-handel er det nye sort, og den 1. juli 2021 trådte EU’s nye ”E-handelspakke” i kraft, som skal gøre det lettere at handle på tværs af EU’s grænser og sikre fair og lige konkurrencevilkår for virksomheder i EU. Med E-handelspakken følger flere nye momsregler, hvilket blandt andet betyder, at virksomheder fremover skal opkræve udenlandsk moms, når de sælger varer til kunder i andre EU-lande. Dette betyder, at der ikke længere skal momsregistreres i hvert land, der handles med.

Derudover fjernes den særlige momsfritagelse på varer under 80 kr., som er købt online uden for EU samt EU-landenes nationale fjernsalgsgrænser for, hvornår virksomheder skal afregne lokal moms. Denne erstattes af en fælles, lavere EU-fjernsalgsgrænse på 10.000 EUR.

Er du usikker på, om din virksomhed er berørt af de nye momsregler?
 

Tag vores test og find ud af det.

 

E-handelspakkens betydning for danske virksomheder:

Helt kort betyder de nye momsregler for e-handel, at alle europæiske virksomheder, som har salg af elektroniske varer, teleydelser eller radio- og tv-spredningstjenester til private forbrugere, skal opkræve og afregne moms med den sats, som gælder i forbrugerens land. Dette gælder dog kun såfremt omsætningen for hele EU overstiger EUR 10.000. Beløbsgrænsen gælder ikke, hvis man sender varer fra flere EU-lande (lagre i udlandet). Danske virksomheder kan således fremover indberette og afregne momsen via ordningen ’Moms one-stop-shop’ til SKAT, som herefter sørger for, at momsen sendes til på korrekte land.

Vigtigt er det at nævne, at der er tale om en frivillig ordning, da det fremover også er muligt at opretholde lokale momsregistreringer. Vælger virksomheder at gøre brug af ordningen, skal det dog gælde alle salg – dvs. man kan ikke vælge at bruge ordningen på fjernsalg til enkelte lande og afregne moms via en lokal momsregistrering på andre lande. Virksomheder skal således fremover være særligt opmærksomme på, hvortil de sælger deres varer. Den lavere fjernsalgsgrænse betyder nemlig, at din virksomhed muligvis bliver forpligtig til at afregne moms i flere EU-lande end hidtil.

I kraft med de nye momsregler omfatter ’Moms one-stop-shop’ fremover:

  • Salg af alle ydelser til private, hvor ydelserne har leveringssted i kundens land
  • Fjernsalg af varer (salg via webshops).
  • Ydelser tilknyttet fast ejendom (fx arkitekt eller byggeydelser).
  • Hotelydelser.
  • Adgang til arrangementer inden for kultur, kunst, sport, videnskab, undervisning, underholdning og lign., herunder messer og udstillinger mv.

Vil du gerne høre mere om den nye E-handelspakke og blive klogere på, hvordan du skal forholde dig til de nye momsregler fra og med d. 1. juli 2021? Vores eksperter på området er altid klar til at navigere dig og din virksomhed rundt i de nye e-handelsregler.


Kontakt os 

Jeg ønsker at blive kontaktet af BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, CVR-nr. 20222670 via e-mail og/eller telefon, og jeg er bekendt med, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med følgende privatlivspolitik (https://www.bdo.dk/da-dk/privatlivspolitik-databehandling), herunder videregivelse med henblik på at målrette vores markedsføring. Du bliver kun kontaktet én gang med henblik på bedst muligt at besvare din henvendelse.

Kontaktpersoner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om seneste nyt fra BDO