• Moms og afgifter i den offentlige sektor Kontakt os

Moms og afgifter i den offentlige sektor

Regioner, kommuner og offentlige institutioner i Danmark står ofte over for en kompleks opgave, når det kommer til moms og afgifter. Der gælder nemlig særlige regler for den offentlige sektor, der kan skabe usikkerhed om håndtering af moms og andre afgifter.  

Vi hjælper offentlige institutioner med at optimere forretningsgange og -processer, så de blandt andet ikke betaler for meget eller for lidt i moms og afgifter, eller bruger mere tid end nødvendigt på regnskabsopgaver.  

Vi har ekspertise og erfaring, som kan hjælpe netop din organisation, hvor der er behov for det.

Kontakt os til en uformel snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med moms og afgifter i den offentlige sektor. 
 

Kontakt os


Her kan det gøre ondt 

Energiafgifter, momsregistrering, husleje, lønsum, momsrefusion og håndtering af andre afgifter. Der er nok at tage fat på rundt om i offentlige institutioner.   

For mange ligger regnskabsopgaver i relation til moms og afgifter langt fra kerneopgaverne. Samtidig skal offentlige institutioner følge flere sæt af regler – både i relation til myndighedsopgaver men også opgaver og aktiviteter som udbydes i konkurrence med private aktører. Regler og afrapportering kan involvere Økonomi- og Indenrigsministeriet samt Skattestyrelsen, så der er masser af grobund for forvirring. Specielt da reglerne på området ændres med jævne mellemrum.  


Her kan vi hjælpe  

Hos BDO har vi bred erfaring med at hjælpe offentlige institutioner, med at få styr på moms og afgifter, optimere og automatisere arbejds- og forretningsgange, analyse af – og kontrol med afrapportering. 

I punktform er nogle af vores kerneservices og -tilbud til offentlige institutioner: 

  • Gennemgang af den historiske momsrefusion 

  • BDO Moms Tjek en struktureret it-løsning til at arbejde med den løbende momskontrol 

  • Analyse af væsentlige momsregistrerings forhold  

  • Analyse af organisationens muligheder for moms- og afgiftsrefusion 

  • Skattetjek for offentlige virksomheder og organisationer 

  • Afgiftstjek og identifikation af godtgørelsesmuligheder for blandt andet energiafgifter  

  • Opgørelse og afregning eksempelvis af kantinemoms og lønsumsafgift 

  • Konsultation i forbindelse med specifikke områder, såsom huslejeindtægter og udgifter og konstruktioner i forbindelse med idrætsanlæg 

  • Undervisning og kursusforløb hvor organisationens medarbejdere opkvalificeres 

 

Kontakt os

Vi har et dedikeret hold af eksperter inden for området, som i samspil med vores kontorer i netop dit område kan hjælpe med at skabe lokalt forankret overblik og indsigt. Få styr på forretningsgange, afgifter og moms – og få mere tid til kerneopgaverne – via vores brede udvalg af konsulentservices, der kan skræddersys til netop din situation og dine udfordringer.  

Enter security code:
 Security code