Moms i det offentlige

Vi har et dedikeret hold af eksperter inden for momsområdet, som i samspil med vores kontorer i dit område kan hjælpe med at skabe lokalt forankret overblik og indsigt.

Moms i det offentlige

Regioner, kommuner og offentlige institutioner i Danmark står ofte over for en kompleks opgave, når det kommer til moms. Der gælder nemlig særlige regler for den offentlige sektor, der kan skabe usikkerhed om den korrekte håndtering af moms.   

Vi hjælper offentlige institutioner med at optimere forretningsgange og -processer, så de blandt andet ikke betaler for meget eller for lidt i moms, eller bruger mere tid end nødvendigt på bogførings- og regnskabsopgaver.   

Vi har ekspertise og erfaring, som kan hjælpe din organisation netop der, hvor der er mest behov for det. 

Kontakt os til en uformel snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med områder som moms og afgifter i den offentlige sektor.  


svært

Her kan det være svært  

Momsrefusion, momspligt, energiafgifter og lønsumsafgift er blandt opgaverne rundt om i landets offentlige institutioner, kommuner og regioner. Der er med andre ord nok at tage fat på. 

For nogle ligger momsrelaterede regnskaber langt fra kerneopgaverne. Samtidig skal offentlige institutioner følge flere sæt af regler – både i relation til myndighedsopgaver samt for opgaver og aktiviteter, som udbydes i konkurrence med private aktører. Regler og afrapportering kan involvere Social- og Indenrigsministeriet samt Skattestyrelsen, så der er masser af grobund for forvirring. Specielt da reglerne på området ændres med jævne mellemrum.   

Her kan vi hjælpe 

Hos BDO har vi bred erfaring med at hjælpe offentlige institutioner, kommuner og regioner med at holde styr på moms, optimere og automatisere arbejds- og forretningsgange, analyse af – og kontrol med afrapportering.  

I punktform er nogle af vores kerneservices og -tilbud til offentlige institutioner inden for momsområdet: 

  • Gennemgang af den historiske momsrefusion   
  • BDO Moms Tjek - en struktureret IT-løsning til at arbejde med den løbende momskontrol  
  • Analyse af væsentlige momsregistreringsforhold   
  • Optimering af organisationens muligheder for moms- og afgiftsrefusion  
  • Skattetjek for offentlige virksomheder og organisationer  
  • Opgørelse og afregning fx af kantinemoms og lønsumsafgift  
  • Undervisning og kursusforløb, hvor organisationens medarbejdere opkvalificeres.  

Hjælpe

Kontakt os

Jeg ønsker at blive kontaktet af BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, CVR-nr. 20222670 via e-mail og/eller telefon, og jeg er bekendt med, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med følgende privatlivspolitik (https://www.bdo.dk/da-dk/privatlivspolitik-databehandling), herunder videregivelse med henblik på at målrette vores markedsføring. Du bliver kun kontaktet én gang med henblik på bedst muligt at besvare din henvendelse.

Kontaktpersoner

Undgå at gå glip af vigtige nyheder, og tilmeld dig en af vores mange nyhedsbreve