Institutioner med driftsoverenskomst

Vi har udviklet et gratis værktøj, som kommuner og regioner kan bruge til at sikre korrekt bogføring af moms.

Om institutioner har driftsoverenskomst eller er omfattet af en statslig momsrefusionsordning kan have store konsekvenser for kommuner og regioners bogføring af korrekt moms.  

Vi har udviklet et gratis værktøj, som kommuner og regioner kan bruge til at sikre korrekt bogføring af moms, uden selv at skulle grave igennem dokumenter og hjemmesider.  

Via vores værktøj kan du lave online opslag på, om en given institution er: 

  • Omfattet af en driftsoverenskomst (optaget i en kommune/regions regnskab med fuld artskontering) 
  • Er omfattet af en statslig momsrefusionsordning. 

På den måde bliver det lettere for kommuner og regioner at vurdere, om udgifter faktureret fra en given leverandør kan omfattes af momsrefusion. Opslag kan laves både på navn og CVR-nr. Vi anbefaler opslag via CVR-nr., idet man så undgår at stavemåde mv. kan have betydning for resultatet. 

Korrekt moms for kommuner og regioner 

Via systemet kan du gratis lette arbejdsgange i forhold til moms og finde ud af, hvilke institutioner der er del af en offentlig momsrefusionsordning, enten via staten eller en driftsoverenskomst. Det har indflydelse på, hvordan moms skal bogføres, inklusiv på hvilken konti. Uden den indsigt er det svært at sikre, at man som kommune eller region selv kan få den korrekte moms retur.  

GÅ TIL OFFENTLIG MOMS.DK

Findes en konkret leverandør ikke i vores værktøj – kontakt os, så undersøger vi for jer – selvfølgelig uden beregning. Servicen gælder for kommuner og regioner. 

Oplysningerne i systemet er indhentet og struktureret af BDO i Danmark med hjælp fra vores kunder. BDO i Danmark indestår derfor ikke for oplysningernes korrekthed og opfordrer brugere til at kontakte os såfremt, de finder oplysninger om dem selv eller samarbejdspartnere, der ikke virker korrekte.  

Kontakt os

Jeg ønsker at blive kontaktet af BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, CVR-nr. 20222670 via e-mail og/eller telefon, og jeg er bekendt med, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med følgende privatlivspolitik (https://www.bdo.dk/da-dk/privatlivspolitik-databehandling), herunder videregivelse med henblik på at målrette vores markedsføring. Du bliver kun kontaktet én gang med henblik på bedst muligt at besvare din henvendelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om seneste nyt fra BDO