Personskat

Personskat

Som privatperson er der en række skatter, du skal betale til det offentlige. Det er de skatter, der bliver taget med i din selvangivelse og i din årsopgørelse, og termet personskat bliver brugt som en fælles betegnelse til at dække over alle disse skatter.

Selvom årsopgørelsen og din selvangivelse hjælper dig med at regne ud, hvad du skal betale i skat, så er det med at holde tungen lige i munden, når du skal beregne, hvad du skal betale i personskat i løbet af et indkomstår.  

Vi kan hjælpe dig, så du kan få overblik over det danske skattesystem og de mange skatteregler, der gælder for enkeltpersoner – både for dig som medarbejder og for dig som arbejdsgiver.


medarbejder

Personskat som medarbejder

Før i tiden skulle man selv sørge for at indberette alt til SKAT, men nu foregår de fleste indberetninger omkring personskat heldigvis helt automatisk. Som medarbejder kan du derfor ofte nøjes med at tjekke din forskudsopgørelse og din årsopgørelse, når den ligger klar på SKATs hjemmeside. 

Dog er det stadig vigtigt, at du kender skattereglerne, så du undgår at betale for meget i skat eller får et skattesmæk. Der findes nemlig også mere komplekse regler og systemer, hvis du fx modtager honorarer eller tager arbejde i udlandet.  

Vi kan give dig overblik over din skat, dine fradrag og din selvangivelse – uanset hvilken situation du står i.  

Personskat som arbejdsgiver  

Som arbejdsgiver har du blandt andet ansvar for at indberette dine ansattes lønindkomst og sørge for, at der bliver betalt skat og bidrag af lønnen. Derudover skal du være opmærksom på gaver, bonusser, honorarbetalinger, personalegoder og meget andet, der kan have indflydelse på dine medarbejderes personskat.  

For mange danske virksomheder er det også nødvendigt at have et indgående kendskab til de internationale skatteregler. Flere og flere virksomheder har nemlig datterselskaber i udlandet eller ansatte, som arbejder på tværs af landegrænser. Dette kan også give skattemæssige udfordringer i forhold til personskat – både for arbejdsgiver og for medarbejder.  

Vores eksperter står klar til at hjælpe, så du som arbejdsgiver har styr på dine pligter i forhold til skat, så hverken du, din virksomhed eller dine medarbejdere kommer i klemme.  


personskat

Kontakt os

Jeg ønsker at blive kontaktet af BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, CVR-nr. 20222670 via e-mail og/eller telefon, og jeg er bekendt med, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med følgende privatlivspolitik (https://www.bdo.dk/da-dk/privatlivspolitik-databehandling), herunder videregivelse med henblik på at målrette vores markedsføring. Du bliver kun kontaktet én gang med henblik på bedst muligt at besvare din henvendelse.

Kontaktperson

Undgå at gå glip af vigtige nyheder, og tilmeld dig en af vores mange nyhedsbreve