Selskabsformer, fonde, foreninger og hovedaktionærforhold 

Selskabsformer, fonde, foreninger og hovedaktionærforhold 

Hvilken selskabsform passer bedst til dig og din virksomhed og til der, hvor du og din virksomhed er på vej hen? 

Den type spørgsmål fylder meget hos mange iværksættere og virksomhedsejere. Og med god grund. Valget af selskabsform kan få stor betydning for dine muligheder for at indfri dine ambitioner for din virksomhed.  

Vi har stor erfaring med valg af selskabsform - og med omstruktureringer og omdannelser. Særlige selskabsformer, oprettelse af fonde og foreninger samt rådgivning omkring hovedaktionærforhold er blot nogle af de områder, hvor vi kan hjælpe til.
vælge

Hvilken selskabsform skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige selskabsformer i Danmark, og alle selskabsformerne har fordele og ulemper. Selvom valget af virksomhedsform virker oplagt, kan der være ukendte forhold som gør, at resultatet ikke bliver, som du forventer. Samtidig bør du tage højde for, hvordan du forventer, at aktiviteten udvikler sig over tid. Det gælder, hvad enten du driver en enkeltmandsvirksomhed, et interessentskab (I/S), anpartsselskab (ApS), aktieselskab (A/S) eller noget helt femte. 

Nogle af de central spørgsmål er:  

  • Hvilke selskabsformer findes der, og hvilken passer bedst til mig? 

  • Hvad er de skatte - og regnskabsmæssige konsekvenser?  

  • Hvad er de mulige risici – og hvordan kan jeg minimere dem?  

  • Hvilke udgifter, registreringskrav og omkostninger er forbundet med de forskellige selskabsformer?  

  • Hvad kan der opstå af personlig beskatning?  

Vi kan hjælpe med at skabe svar, klarhed og overblik. Kontakt os for at høre nærmere.  

Hvad er særlige selskabsformer? 

Danmark har mange forskellige selskabsformer, og der er fordele og ulemper ved dem alle. De fleste kender til de mest almindelige som enkeltmandsvirksomheder og aktieselskaber, mens færre har hørt om interessentskaber, kommanditselskaber og partnerselskaber.  

Valget af selskabsform afhænger af både din situation, dine ambitioner og din økonomi. Desuden bør valget også altid bygge på overvejelser om, hvad de skatte- og regnskabsmæssige fordele og ulemper kan være. 

Læs mere om særlige selskabsformer


selskab


vand

Fonde og foreninger  

Fonde og foreninger fylder meget i Danmark. De er omdrejningspunktet for mange aktiviteter og investeringer på områder som idræt, kunst og lokalsamfundet.  

Overvejer du at oprette en forening eller en fond? Så er vi et godt første stop. Der er nemlig en lang række regler, du skal holde styr på, hvis du vil oprette og/eller drive en fond eller en forening i Danmark. 

Først og fremmest bør du overveje, om det er en fond eller en forening, der er det bedste valg. Dernæst kommer, om der er tale om en erhvervsdrivende eller en ikke-erhvervsdrivende aktivitet. De valg - og mange andre - vil være afgørende for hvilke krav, der bliver stillet, og hvilke skattemæssige forpligtigelser der vil være.  

Læs mere om fonde og foreninger

Hovedaktionærforhold  

Ejeraftaler, testamenter, fremtidsfuldmagter og begunstigelseserklæringer. Som hovedaktionær og dermed ejer i en virksomhed er der meget at holde styr på – også når det gælder fremtiden.  

Alle virksomhedsejere kan ende i situationer, hvor de frivilligt eller ufrivilligt skal overgive ansvar for virksomheden og den tilhørende kapital til andre parter. Hvert valg i forbindelse med dette kan have skattemæssige konsekvenser for både dig selv og dine nærmeste.   

Læs mere om hovedaktionærforhold


hovedaktionær

Hjælpe

Vi står klar til at hjælpe

Vi rådgiver i alle skattemæssige aspekter af virksomhedsetablering, ejerstuktur og hovedaktionærforhold. Kontakt os for en uformel snak om selskabsformer og andre vigtige beslutninger for din virksomhed. 

Kontakt os

Jeg ønsker at blive kontaktet af BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, CVR-nr. 20222670 via e-mail og/eller telefon, og jeg er bekendt med, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med følgende privatlivspolitik (https://www.bdo.dk/da-dk/privatlivspolitik-databehandling), herunder videregivelse med henblik på at målrette vores markedsføring. Du bliver kun kontaktet én gang med henblik på bedst muligt at besvare din henvendelse.

Kontaktpersoner

Undgå at gå glip af vigtige nyheder, og tilmeld dig en af vores mange nyhedsbreve