BDO er med i udviklingen af nyt toldkontrolsystem

15 oktober 2020

BDO er med som underleverandør, når European Dynamics Consortium skal udvikle et nyt it-system til toldkontrol for Toldstyrelsen i Danmark. Det betyder, at BDO er med som underleverandør, når toldbehandling og toldkontrol skal ensartes på tværs af EU og hovedparten af de danske it-systemer på toldområdet skal udskiftes.

Kontrakten mellem konsortiet og Skatteforvaltningen blev underskrevet den 13. oktober 2020 og har en samlet værdi på et trecifret millionbeløb. Som underleverandør i konsortiet skal BDO levere den toldfaglige ekspertise og knowhow i projektet.

”Vi ser projektet som en unik mulighed for at kunne tilegne os endnu flere vigtige erfaringer inden for it-projekter og inden for et forretningsområde, der har et meget stort potentiale,” siger Sten Kristensen, Senior Partner i BDO.
 

Kvalitet og effektivitet

Aftalen er den foreløbige kulmination på mere end tre års samarbejde mellem European Dynamics Consortium og BDO. Da kontrakten blev underskrevet, blev der lagt væk på, at BDO i samarbejde med konsortiets anden underleverandør DXC Technology både kan tilbyde en standardløsning af høj kvalitet samt en effektiv implementering af systemet.

”Vi er meget glade og rigtig stolte over den anerkendelse af vores faglige ekspertise, der også ligger i tildelingen af projektet. Det er samtidig et eksempel på, hvor langt vi kan komme, og hvor stærke vi er, når vi samarbejder på tværs af BDO. Under forløbet har vi haft stor glæde af kompetencerne fra mange af vores andre afdelinger,” siger Klaus Kalsmose, Director og projektleder i Customs & International Trade. 
 

Kort om det nye it-system

Toldbehandling og -kontrol skal ensartes på tværs af EU, og det kræver, at hovedparten af de danske it-systemer på toldområdet skal udskiftes. Formålet er at øge kvaliteten af vores toldbehandling og -kontrol i EU og gøre den så ens, at det letter samhandlen og forbedrer sikkerheden ved EU’s ydre grænser.

Det nye it-system bliver en del af en række it-systemer, der tilsammen vil understøtte, at der afregnes korrekt told, og reducere muligheden for snyd og handel med illegale varer.
 

Læs mere om aftalen på Toldstyrelsens hjemmeside