Energiafgift i det offentlige

Energiforbrug er ofte spredt ud over mange systemer og gør det svært at finde ud af, hvor meget elafgift der er mulighed for at få refunderet.

I kommuner og regioner er energiforbrug ofte spredt ud over mange kontorer, institutioner og systemer med vidt forskellige behov – og tilsvarende forbrug. Et faktum, som gør det til en udfordring at finde ud af, hvor meget elafgift der er mulighed for at få refunderet.

Derfor har vi sat afgifter for kommuner og regioner på dagsordenen.  

Vi kan assistere med en gennemgang af energiafgiftsforholdene, som kan afdække muligheden for at få refusion på energiafgifter. Processen skaber samtidig grundlag for en struktur, der sikrer korrekt hjemtagelse af energiafgifter via konkret rådgivning og udarbejdelse af forretningsgangsbeskrivelse og -procedurer til fremtidige brug. 

Kontakt os for at høre nærmere om energiafgift og om, hvordan vi kan bistå med en struktureret proces, der kan hjælpe med at optimere forretnings- og regnskabsopgaver. 

Det brede, uigennemskuelige forbrug 

Daginstitutioner, skoler, offentlige virksomheder, gadebelysning og strøm til idrætsanlæg. Listen over, hvor energiforbruget foregår i kommuner og regioner er alenlang. Det kan gøre det besværligt at skabe overblik over, hvad det egentlige forbrug er - for ikke at tale om, hvor meget energiafgift man kan være berettiget til.  

Godtgørelse af energiafgifter afhænger af din specifikke situation. For eksempel er der for kommuner direkte kobling mellem muligheder for godtgørelse, og hvad energien bliver brugt til. Opvarmning af lokaler har ét sæt regler, mens energi til andre områder er dækket af andre regler.  

Da reglerne for energiafgifter løbende opdateres, er der behov for ikke bare regnskabs- og revisionskompetencer, men også personalekapacitet til at sætte sig ind i, hvad nye regler og love betyder for rapportering og godtgørelse. 

Overordnet gælder det, at der for kommuner er direkte sammenhæng mellem momsfradragsprocent og godtgørelse af energiafgifter. Hvis der er tale om en momsfradragsprocent (fradraget for toldmoms) på 15%, er der mulighed for en 15% godtgørelse af energiafgifter. Grundet offentlige organisationer – for ikke at tale om kommuners – relativt høje energiforbrug, vil der med andre ord være tale om betydelige beløb, som der kan godtgøres for.  

Lokalt funderet ekspertise 

Hos BDO får du adgang til Danmarks førende afdeling for energiafgifter. Vores 30 kontorer rundt om i landet betyder, at du kan kombinere ekspertindsigt med lokal viden og forståelse. Vi er, bogstavelig talt, aldrig mere end et opkald eller en kort køretur væk, hvis du har behov for assistance.  

Vi er på konstant på forkant med udviklingen inden for energiafgifter, og tilbyder en række services i relation til energiafgifter i det offentlige. Det kan blandt andet dreje sig om:  

  • Gennemgang af - og opdatering om energiafgiftsforholdene for relevant personale  
  • Afdækning af muligheder for at få energiafgift refunderet på elektricitet 
  • Udarbejdelse af fremtidig procedure, der sikrer korrekt hjemtagelse af energiafgifter  
  • Formulering af forretningsgangsbeskrivelse og procedurer til fremtidige brug 

Vi kan i samarbejde med din offentlige organisation finde den bedste løsning og sikre, at du er opdateret på den seneste udvikling inden for regler og retningslinjer for energiafgifter – og får den godtgørelse, du er berettiget til. Kontakt os for at høre mere om, hvordan vores løsninger skræddersyes til netop dine behov.

Kontakt os

Jeg ønsker at blive kontaktet af BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, CVR-nr. 20222670 via e-mail og/eller telefon, og jeg er bekendt med, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med følgende privatlivspolitik (https://www.bdo.dk/da-dk/privatlivspolitik-databehandling), herunder videregivelse med henblik på at målrette vores markedsføring. Du bliver kun kontaktet én gang med henblik på bedst muligt at besvare din henvendelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om seneste nyt fra BDO