Få viden og læring om produktionen af mad til jeres ældre borgere

Mad og måltider til ældre har de seneste år været et vigtigt fokusområde i kommunerne. Samtidig med indsatsen mod fejl- og underernæring er der fokus på at skabe bedre rammer for måltidskulturen i ældreplejen. Et stærkt fokus på mad og måltider giver velfærdsmæssige og økonomiske fordele – både for hjemmeboende ældre og for borgere på plejecentre.

For at opnå de bedste resultater er det vigtigt, at køkkener og plejecentre arbejder målrettet og følger de gældende anbefalinger og kvalitetsstandarder. Det er også vigtigt, at borgernes ønsker og behov indgår i indsatsen.

Vi tilbyder uvildige faglige kvalitetstjek af kommunale køkkener og leverandører. Vi gennemfører tjek i tæt samarbejde med kommunen og ud fra de temaer, I ønsker. Formålet er at sikre, at regler og anbefalinger overholdes, og at borgerne modtager den kvalitet, de har krav på. Tjekket vurderer også den kulinariske kvalitet, menuvariation, ernæring og den samlede service i madleveringen.

Kvaliteten af produktion og levering af mad vurderes ud fra flere kriterier, herunder blandt andet:

  1. Kulinarisk kvalitet: Smag, udseende og variation af maden.
  2. Ernæringsmæssig kvalitet: Maden skal være sund og nærende, og opfylde de ernæringsmæssige behov for ældre.
  3. Hygiejne: Maden skal tilberedes og leveres under hygiejniske forhold.
  4. Levering: Maden skal leveres til tiden og være varm ved serveringen.
  5. Brugerfeedback: Tilfredshed blandt modtagerne af mad

Resultaterne af tjekket bruges til at identificere områder, hvor kommunen og leverandørerne kan tilpasse, forbedre og optimere produkter og ydelser.

Vi tilbyder de samme kvalitetstjek for både private og kommunale leverandører af mad til ældre borgere.

Kontaktperson