Lovforslaget om nye skattepligtsregler er udskudt

De mange udenlandsdanskere med lejlighed eller sommerhus i Danmark må vente endnu nogle måneder med at få at vide, hvordan de efter 1. januar 2019 er stillet i forhold til beskatning her i landet.

Oprindelig var det planen, at lovforslaget om de nye skattepligtsregler skulle fremsættes og vedtages inden sommerferien, men som følge af de mange indsigelser, som Skatteministeriet har modtaget over høringsudkastet til lovforslaget, har skatteministeren besluttet at udsætte fremsættelsen til efteråret. 

Indsigelserne har især gået på konsekvenserne for de danskere, der bor i Hong Kong, Dubai og andre nul- eller lavskattelande, men som har et sommerhus eller en lejlighed uden bopælspligt i Danmark. De kunne nemlig med de varslede regler se frem til pludselig at blive fuldt skattepligtige til Danmark uanset længden af deres ophold her, jf. vores artikel i Depechen 2018, nr. 6, om denne del af lovudkastet. Skatteministeren har i forbindelse med udsættelsen udtalt, at han forventer, at det endelige lovforslag vil blive ændret, sådan at der i højere grad tages hensyn til de virksomheder, der udstationerer medarbejdere til arbejde i udlandet.

Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat, moms og regnskab. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis. Tilmeld dig her.