De nye betalingsfrister for A-skat og AM-bidrag

Arbejdsgivernes tilbagevenden til de normale betalingsfrister for indeholdt A-skat og AM-bidrag er gjort lempeligere. Rækkefølgen er ikke lige logisk, men med de lønsystemer, der bruges nu om dage, går det nok alligevel. 

Tilbage i marts vedtog Folketinget en hjælpepakke, der betød, at virksomhederne fik længere frist med betalingen af indeholdt A-skat og AM-bidrag af løn for april, maj og juni måned. Helt konkret betød ændringen, at maj, juni og juli måned blev gjort betalingsfri for de mindre og mellemstore virksomheder, mens de store virksomheder blev betalingsfri i april, maj og juni måned.

Prisen for betalingsfriheden i de tre måneder var, at de indeholdte beløb i stedet skulle betales sammen med de beløb, som indeholdes ved lønudbetalingerne for august, september og oktober måned. Det ville betyde dobbeltbetaling tre måneder i streg.

Nu er fristerne for betaling af indeholdt A-skat og AM-bidrag for april, maj og juni forlænget yderligere og denne gang således, at der ikke skal betales for to måneder tre gange i træk. Nu bliver der i stedet tale om to betalinger i henholdsvis januar, marts og maj måned næste år, men ikke på de samme datoer. Du kan se lovforslaget her.

I nedenstående tabel er virksomhedernes betaling af indeholdt A-skat og AM-bidrag rangeret efter betalingsdato. Som det fremgår, medfører ændringen, at indeholdt A-skat og AM-bidrag for juli måned nu skal betales før de tilsvarende beløb for april, maj og juni måned, mens indeholdt A-skat og AM-bidrag for oktober måned 2020 skal betales senere end de indeholdte beløb for april måned 2021. Reglerne for indberetning er ikke ændret.

A-skat og AM-bidrag

Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat, moms og regnskab. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis. Tilmeld dig her.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få alle BDO nyheder og indsigter i din indbakke

Please fill out the following form to access the download.