Optælling af breezers og peanuts nytårsaften

Afgiften på nødder halveres fra nytår, og afgiften på te og te-ekstrakter samt tillægsafgiften på alkoholsodavand afskaffes. De berørte virksomheder skal opgøre deres beholdning pr. nytårsaften for at kunne søge om godtgørelse.
 
Folketinget har vedtaget et lovforslag om sænkning af en række afgifter, ligesom en række tidligere vedtagne indekseringer af visse afgifter er annulleret. Loven betyder, at afgiften på nødder halveres, og at afgiften på te og te-ekstrakter samt på alkoholsodavand afskaffes fra nytår.

Virksomheder, der har beholdninger af disse varer på lager den 31. december, kan frem til og med den 14. januar 2018 søge SKAT om godtgørelse af afgiftsdifferencen, hvis de udarbejder en specificeret lageropgørelse. Der er kun adgang til godtgørelse, hvis varerne er bestemt til fremstilling eller til afsætning, og godtgørelsen i øvrigt overstiger et beløb på 500 kr.

Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat, moms og regnskab. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis. Tilmeld dig her.