Gør klar til årsopgørelsen for 2016 – tag fradragstesten

Hvis alt går som det plejer, kan du formentlig se din årsopgørelse for 2016 på fredag fra sidst på eftermiddagen. Hvis ellers du kan komme igennem. Brug evt. ventetiden til at undersøge om du har oversete fradragsmuligheder.

fradragstesten

Ifølge den officielle tidsplan fra SKAT vil årsopgørelsen for 2016 kunne ses i TastSelv fra på mandag den 13. marts 2017. For at minimere presset på systemet plejer SKAT dog at åbne for adgangen nogle dage før, og det gør de sikkert også i år.

For mange er det kun en foreløbig opgørelse, der kan ses nu. Den er nemlig kun baseret på de indberetninger, som SKAT har modtaget fra arbejdsgivere, pengeinstitutter m.fl. Et stort antal skatteydere vil således skulle tilføje indkomster og fradrag, som SKAT ikke kender til.

Indberetningen af disse yderligere indkomster og fradrag kan ske fra samme tidspunkt, og foretages indberetningerne senest torsdag den 30. marts 2017, bliver der taget hensyn til disse, inden der den 11. april 2017 (tirsdag før påske) sker udbetaling af overskydende skat.

Vores fradragstest

Til glæde for dem, som gerne vil sikre sig mest muligt mod at overse relevante skattefradrag, udviklede vi sidste år en særlig fradragstest.

Testen er ikke udtømmende, men indeholder de 12 typer af fradrag, som vi skønner kan komme på tale for flest mulige. Testen er kun vejledende. Det skyldes, at vi for at bevare overskueligheden ikke har taget hensyn til de mange undtagelsesbestemmelser, som gælder for nogle fradrag.

Rigtig mange prøvede testen sidste år. Størst interesse var der overraskende nok for befordringsfradraget, som de fleste ellers kender godt. På de næste pladser kom håndværkerfradraget, det særlige 25 %-fradrag for dem, der har været på rejse i årets løb samt for fradrag for arbejdsværelse i hjemmet.

Vi stiller naturligvis også testen til rådighed for interesserede brugere i år. Vi har givet den et designmæssigt løft, og på nogle områder prøvet at gøre teksten lettere at forstå. Men testen indeholder de samme 12 fradrag som sidste år.

De fleste fradrag er i kategorien ”ligningsmæssige fradrag”. Det betyder, at de har en gennemsnitlig skatteværdi på knap 29 %. Sagt med andre ord, så falder din skat med ca. 290 kr. for hver 1.000 kr. i fradrag, som du finder i denne kategori.

Tag fradragstesten

Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat, moms og regnskab. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis. Tilmeld dig her.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få alle BDO nyheder og indsigter i din indbakke

Please fill out the following form to access the download.