Afgift på julebryg og knas, der hentes i Tyskland

Afgift på julebryg og knas, der hentes i Tyskland

Højsæsonen for at tage på storindkøb i Tyskland nærmer sig. Julefrokoster og nytårs-fester kræver store mængder af især øl, vin, sodavand, marcipan, slik og chokolade.

Nogle mener, at der kan spares store penge. For skoler, foreninger og virksomheder er det dog tvivlsomt. De skal nemlig betale afgift af de varer, som de indfører. Også selvom de ikke sælges, men blot serveres til en julefrokost i firmaet, til en juleafslutning på skolen eller til en nytårsfest i fodboldklubben. Og med mindre skolen/-foreningen/virksomheden ikke er momsregistreret, og ikke køber varer i udlandet for mere end 80.000 kr. på 12 måneders basis, skal der også betales dansk moms.

Når det gælder afgift afhænger denne naturligvis af, hvilke varer der hentes og i hvor store mængder, men den kan nemt løbe op i et par tusinde kroner. Og anmeldes købet ikke, kan der blive tale om bøde. Normalt i niveauet omkring 1 gange afgiften. Hertil kommer eventuelt bøde for overtrædelse af pantreglerne.

Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat, moms og regnskab. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis.