Flyttedatoen har betydning for kommuneskatten

Flyttedatoen har betydning for kommuneskatten

Næste uge – den første uge i september – er en god måned at flytte i, hvis du står overfor at skulle flytte fra Langeland – eller en anden kommune med en høj skatteprocent – til Nordsjællandske Rudersdal kommune, som i øjeblikket har landets laveste kommuneskatteprocent.

Hvis situationen derimod er den modsatte, at du er på vej til at flytte fra en billig til en dyr kommune, så vent lidt med at flytte. Det vil nemlig kunne give dig så stor en besparelse på skatten, at det dækker flytteudgifterne.

Det er nemlig vores registrerede bopælsadresse den 5. september 2014, der er afgørende for, hvilken kommune vi skal betale kommuneskat til i 2015.

Ifølge Skatteministeriets oversigt over kommuneskatteprocenterne i 2014 svinger kommuneskatterne i indeværende år mellem 22,5 % og 27,8 %. Der kan derfor være tale om ganske betydelige beløb.

For god ordens skyld bemærkes, at en besparelse i kommuneskatten i nogle tilfælde helt eller delvist udlignes af stigende udgifter til ejendomsskat, dagsinstitutionsbetaling, renovation m.v., men er beslutningen om flytning truffet, kan der samlet set være penge at spare ved at flytte på den ”rigtige” dato.

Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat, moms og regnskab. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis.