Danmarks befolkning bliver ældre, og det medfører nye forventninger til kommunernes indsats for at sikre ernæringsrigtig og bæredygtig mad til både hjemmeboende og plejehjemsbeboere.
Ifølge tal fra Danmarks Statistik vil antallet af 80+ årige stige med 37% frem mod 2035 – en udvikling, der presser den kommunale køkkenorganisation på både kapacitet og kvalitet.
BDO peger på, at fremtidssikring af det kommunale forplejningsområde ikke blot handler om at producere mere mad, men om at tænke strategisk:
Hvordan organiseres produktionen? Skal der centraliseres, decentraliseres – eller findes en hybrid løsning? Og hvordan kobles klimamål og borgernes forventninger til kvalitet og valgfrihed med en effektiv drift?
BDO tilbyder kommuner en helhedsorienteret screening af deres forplejningsorganisation, hvor både økonomi, kapacitet, organisering og bæredygtighed analyseres. Resultatet er konkrete scenarier og anbefalinger, der kan danne grundlag for en fremtidssikret strategi frem mod 2035.
Ifølge tal fra Danmarks Statistik vil antallet af 80+ årige stige med 37% frem mod 2035 – en udvikling, der presser den kommunale køkkenorganisation på både kapacitet og kvalitet.
BDO peger på, at fremtidssikring af det kommunale forplejningsområde ikke blot handler om at producere mere mad, men om at tænke strategisk:
Hvordan organiseres produktionen? Skal der centraliseres, decentraliseres – eller findes en hybrid løsning? Og hvordan kobles klimamål og borgernes forventninger til kvalitet og valgfrihed med en effektiv drift?
BDO tilbyder kommuner en helhedsorienteret screening af deres forplejningsorganisation, hvor både økonomi, kapacitet, organisering og bæredygtighed analyseres. Resultatet er konkrete scenarier og anbefalinger, der kan danne grundlag for en fremtidssikret strategi frem mod 2035.