Nu kårer Spar Nord og BDO igen de 1.000 mest succesfulde virksomheder i Danmark

Nu kårer Spar Nord og BDO igen de 1.000 mest succesfulde virksomheder i Danmark

Hvad er Succesvirksomhed?

Spar Nord og BDO stiftede i fællesskab erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” i 2019, der uddeles på baggrund af en analyse af cirka 350.000 mindre og mellemstore virksomheders regnskabshistorik. Succesvirksomhed har særligt fokus på de lokale virksomheder, som flere år i streg er de bedste til at skabe vækst til gavn for lokalsamfund og erhvervsliv.

Det betyder, at Spar Nord og BDO lige nu er i gang med at identificere de 1.000 danske virksomheder, der er kvalificeret til Succesvirksomhed 2022 på baggrund af deres fem års finansielle performance.

Kvalificeringen fungerer ved, at Spar Nord og BDO hen over sommeren analyserer samtlige danske virksomhedsregnskaber, hvorefter alle virksomheder har fået tildelt point efter et særligt udviklet pointsystem.  

I alle regionerne inviteres der i november til regionsfinaler, hvor Succesvirksomhederne hyldes og dette års regionsvindere kåres. Programmet står tilmed på inspirerende oplæg og netværk.

Vi afholder regionsfinaler:

  • Lejre den 1. november kl. 8.00-11.00
  • Kolding den 1. november kl. 14.00-17.00
  • Aarhus den 3. november kl. 8.00-11.00
  • Aalborg den 3. november kl. 14.00-17.00
     

Fakta om ”Succesvirksomhed 2022”

Spar Nord og BDO stiftede i 2019 ”Succesvirksomhed” som er en erhvervspris, der anerkender de danske små og mellemstore virksomheder med 10-999 ansatte. Succesvirksomhederne kvalificerer sig på baggrund af antal ansatte og vurderes ud fra performance på følgende parametre:

  • Vækst i resultat før skat de seneste fem år
  • Soliditetsgrad (skal være mindst 15%) i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Virksomhederne bliver for hvert kriterie tildelt point, alt efter hvor godt de klarer sig. Det er det samlede antal point, der afgør, om en virksomhed bliver en del af de i alt 1.000 succesvirksomheder.

Fonde, finansielle holdingselskaber, udenlandske datterselskaber, pengeinstitutter samt rådgivnings- og revisionsvirksomheder er ikke medtaget i analysen.

Læs mere om Succesvirksomhed her.