Studerende får et fagligt og underholdende afbræk med interaktivt business game

Studerende får et fagligt og underholdende afbræk med interaktivt business game

Hverdagen foran computerskærmen kan hurtigt blive ensformig for de studerende. Det udfordrer underviserne, som skal balancere det tekniske og det faglige på én og samme tid. Studerende på et par af landets handelsgymnasier og erhvervsakademier har dog i løbet af den seneste måned fået et tiltrængt og interaktivt afbræk fra den sædvanlige, virtuelle klasseundervisning.

En af de klasser er HHX-klassen 3C, som går på IBC International Business College i Fredericia. De fik i begyndelsen af februar besøg af tre spilstyrer fra rådgivning- og revisionsvirksomheden BDO. Virtuelt naturligvis. Med sig havde BDO-folkene deres interaktive spil BDO Business Game.

”Jeg brugte med stor succes BDO Business Game i min undervisning tilbage i oktober, så da jeg fik tilbuddet om en virtuel session takkede jeg ja. Det fungerede heldigvis også rigtig godt online og spillet gav de studerende et både fagligt udfordrende og underholdende afbræk fra deres normale og til tider lidt monotone skema,” forklarer lektor Peter Revald, der underviser 3C i virksomhedsøkonomi.

BDO Business Game er desuden også blevet anvendt virtuelt i en Financial Controller-klasse på IBA Erhvervsakademi i Kolding.

 

BDO Business Game får ny betydning under corona-nedlukningen

BDO Business Game er udviklet af den landsdækkende rådgivnings- og revisionsvirksomhed BDO og Copenhagen Game Lab i samarbejde med undervisere fra handelsgymnasier og erhvervsakademier.

Det interaktive spil blev oprindeligt udviklet som et virtuelt spil, som underviserne kunne gøre brug af i den fysiske klasseundervisning. Indtil videre har mere end 150 undervisere prøvet spillet eller brugt det i deres undervisning.

Corona-nedlukningerne gjorde det dog klart for BDO, at spillet gemte på et uudnyttet virtuelt potentiale. Spillet kunne nemt flyttes over i det digitale klasseværelse og derved hjælpe underviserne med at tilbyde de studerende et afbræk.

”Vi har helt fra begyndelsen haft fokus på at lave et interaktivt spil, som både er lærerigt, inddragende og sjovt. Det er derfor skønt at opleve, hvordan spillet får nyt liv under coronakrisen, og hvordan BDO Business Game kan være med til at understøtte underviserne og skabe ny faglig inspiration og afveksling blandt de studerende i en udfordrende tid,” siger Trine Remin Ankjær, Partner og Chief People Officer hos BDO.

De studerende skal i BDO Business Game løse regnskabsmæssige opgaver. Spillet er fyldt med realistiske udfordringer, konkrete opgaver og beslutninger, som de studerende i grupper skal tage stilling til undervejs, efterhånden som spillet udvikler sig. Businessspillet giver derved et realistisk indblik i, hvilke økonomiske udfordringer der er ved at drive en virksomhed.

 

Den virtuelle træthed blødes op af nye indtryk

De studerende på IBC International Business College i Fredericia er ofte på fra 8 om morgenen til 16 om eftermiddagen med virtuel undervisning og vejledning. Lektor Peter Revald erkender derfor, at det til tider kan være svært at fastholde de studerendes opmærksomhed:

”Eleverne tackler generelt nedlukningen rigtig pænt, men jeg fornemmer også en virtuel træthed. Det kan derfor nogle gange være lidt sværere at fastholde elevernes deltagelse i undervisningen, når det er den samme lærer, der dukker op på skærmen hver dag. Derfor er det fedt med et afbræk, og at de studerende møder nogle nye mennesker, som kan fange deres opmærksomhed,” siger han.

Responsen fra de studerende i 3C har da også udelukkende været positiv, kan Peter Revald fortælle.

Tidligere har Undervisningsministeriet også vist interesse for spillet, der roses for at koble teori med en praksisnær og realistisk tilgang til ”rigtig” virksomhedsøkonomi.

 

Yderligere info

For yderligere kommentarer eller info om BDO Business Game kontakt Trine Remin Ankjær Partner og Chief People Officer hos BDO på mobil: 4196 1955. Har du som underviser lyst til at spille spillet med din klasse, er du meget velkommen til kontakte Karin Holm Senior Consultant hos BDO på mobil 4196 1959.

Vil du vide mere om indholdet af BDO Business Game, kan du se BDO’s spillevejledningsfilm her.