En BDO’er uden lige

En BDO’er uden lige

Klokken er 13.00, da der ringes op på Teams. Men der, hvor der ringes op, er klokken faktisk kun 9.00, for Jytte sidder nemlig i Grønland, idet der ringes op til hende. Et sted, hvor hun har tilbragt en stor del af sit arbejdsliv siden 1980 – faktisk op til 7 gange hvert år.

Og der sidder hun så – smilende og klar til en snak om livet, hvor de sidste 46 år er tilbragt hos BDO. Jytte griner lidt ved tanken, ”for tiden er jo bare gået så stærkt”.

 

Livet før BDO

Det er ikke til at se, men Jytte Lavridsen Kocemba fylder 70 år d. 6. oktober 2022, hvilket vil sige, at hun begyndte hos BDO – også det, der før var kendt som Kommunernes Revision før kommunesammenlægningen – da hun var blot 24 år gammel.

Men lad os starte længere tilbage endnu. Tilbage til den barndom som Jytte havde på Lolland. Her havde hun sin skolegang, hvor hun fik sig sin realeksamen og senere tog en kontoruddannelse på Lolland-Falster. Hurtigt derefter, som blot 21-årige, flyttede den unge pige til Sjælland med sin daværende kæreste. Kærligheden brast, men det gjorde glæden til livet nær København dog ikke. Her har hun været lige siden, hvor hun både har boet i Gentofte og Hørsholm og blev mor til to piger. I de sidste 9 år har hun boet i bydelen Søborg nær hovedstaden.

 

Livet hos BDO

Det var egentlig ved et rent tilfælde, at Jytte blev ansat hos BDO. På hendes daværende arbejdsplads var et par repræsentanter fra Kommunens Revision på besøg, og ved den lejlighed spurgte de Jytte, om hun ikke havde lyst til at blive en del af holdet på deres kontor i Hillerød. Og det har hun nu været siden 1976 – også da de blev en del af BDO.

Dermed har Jytte været med helt fra starten af sammenlægningen. ”Det har jo aldrig været kedeligt”, fortæller Jytte. ”Selvom alle dage ikke kan være gode, så har de sjove dage været i overtal”. Hun fortæller, hvordan hun både selv, men også arbejdsopgaverne har udviklet sig i løbet af de sidste 46 år: ”Dengang foregik alt revision på grønt papir, hvor alt blev dokumenteret i hånden”. Hun fortæller tilmed, hvordan metoderne dengang var helt anderledes, og at der blev taget mange flere stikprøver end i dag. Den største udvikling af dem alle har alligevel været digitaliseringen, hvor der i visse situationer har været udfordringer nok.

Men noget der ikke har ændret sig, er den store fleksibilitet, der altid har fulgt med jobbet. ”Det er klart en af grundene til, at jeg er blevet i så mange år”, fortæller Jytte. ”Der har aldrig været problemer, hvis man har haft brug for at omstrukturere sin dag. Jeg har altid haft meget frihed under ansvar, og det er et stort plus”.

En af de arbejdsopgaver, som Jytte har været gladest for, har været funktionen i Grønland, hvor hun er revisor for to kommuner. Her er hun som oftest afsted en 12-14 dage ad gangen, og det er derfor en stor del af hendes arbejde ved BDO. Jytte fortæller, ”Grønland er mit andet hjem - og det vil det altid være”. Arbejdet i Grønland har tilmed givet hende mulighed for at opleve en masse og er også en medvirkende årsag til hendes mange år hos BDO.

 

Livet efter BDO

Pr. 1. juli er Jytte overgået til en projektansættelse, fordi hun endnu har for svært ved at sige endeligt farvel til dit arbejdsliv i BDO. ”Min opsigelse var den sværeste mail, jeg har skrevet i de 46 år, så jeg er meget glad for at bevare min tilknytning”, fortæller Jytte. Aftalen lyder på, at BDO kan tage fat i Jytte alt efter behov, og så har hun ligeledes frihed til at takke ja eller nej – alt efter, hvad hun har lyst til.

Da spørgsmålet kommer til, hvordan den store, nye mængde fritid skal bruges, er Jytte lidt mere tøvende. ”Jeg ved ikke helt, hvad der skal ske. Det har jeg ikke fået tænkt mere over. Men det eneste jeg ved er, at jeg skal være meget mere sammen med mine tre børnebørn”. Derudover nævner Jytte, at hun gerne vil begynde at dyrke mere motion og læse nogle flere bøger.

Jytte er af sin nærmeste leder, Jan Hansen, blevet indstillet til Den Kongelige Belønningsmedalje, der gives efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse i samme private virksomhed. Jytte fortæller med glæde i stemmen, ”Det er jeg rigtig stolt af. Jeg er tilhænger af Kongehuset, og der er nok en royalist gemt inde i mig”.

Til slut sidder Jytte og funderer over, om arbejdslivet mon har fyldt for meget i løbet af hendes liv, og til det svarer hun: ”Mange har sagt det til mig, men jeg har ikke savnet andet. Jeg ved dog, at jeg kommer til at savne mit arbejde nu, men det bliver også dejligt at få tid til de ting, som jeg ikke har haft før”.

 

BDO vil gerne takke Jytte for hendes mange års tjeneste og en enestående flot og loyal indsats. Vi er meget glade for at kunne tilbyde hende en projektansættelse, så vi stadig bevarer kontakten og tilknytningen til en tro og kompetent medarbejder. En stor tak til Jytte - tænk sig at være BDO’er i knap 50 år.

 

Jytte Lavridsen Kocemba i grønlandske omgivelser.

Jytte Lavridsen Kocemba og Jan Hansen til overrækkelsen d. 1. juli 2022 på Maltfabrikken i Ebeltoft.