BDO overtager Deloitte Esbjerg, mens Deloitte skalerer op i Kolding

BDO overtager Deloitte Esbjerg, mens Deloitte skalerer op i Kolding

Rådgivning i øjenhøjde, et højt fagligt niveau og et verdensomspændende netværk er ingredienserne i et fremtidssikret rådgivnings- og revisionsfyrtårn i landets femtestørste by.

Sådan lyder det enstemmigt fra BDO og Deloitte Esbjerg. Fra 1. december bliver kontoret på Dokken 8 nemlig en del af BDO. Overtagelsen har til formål at skabe et endnu stærkere fagligt fællesskab i Esbjerg med de rådgivnings- og revisionsydelser, der efterspørges blandt de erhvervsdrivende i området.

Administrerende direktør hos BDO, Stig Holst Hartwig, ser frem til at byde de mange nye kolleger velkomne i BDO:

”Det er en enestående mulighed for at forene ressourcerne og kompetencerne fra to af områdets førende rådgivnings- og revisionskontorer. Heldigvis deler vi og Deloitte de samme ønsker for vores medarbejdere og kunder. Dialogen og arbejdet med at lande en aftale, som begge parter er enige i, er derfor gået smertefrit, og vi er sikre på, at sammenlægningen vil gavne medarbejderne fra begge kontorer og kunderne, som også i fremtiden vil blive serviceret fra et slagkraftigt kontor med adresse i landets femte største by.”

Når sammenlægningen træder i kraft, vil der være i alt 130 medarbejdere tilknyttet BDO’s kontor i Esbjerg, heraf 16 statsautoriserede revisorer. BDO’s medarbejdere flytter ved sammenlægningen ind i de nuværende Deloitte-lokaler på Dokken 8, og de 89 Deloitte-ansatte får en ny arbejdsgiver i BDO.

”Fra vores synspunkt har vi landet en god aftale. De eksisterende kunder i Esbjerg vil blive godt betjent af BDO, og vores dygtige kolleger på kontoret kan fortsætte med at servicere de kunder, de gennem årtier har bygget relationer til. Samtidig vil Deloitte fremover fokusere på de kunder, vi bedst kan betjene med vores brede servicemodel. Derfor kommer vi til at være endnu stærkere til stede i regionen med et styrket full-service kontor i Kolding,” siger Christian Jensby, CEO i Deloitte.

En del af en strategi

BDO’s kontor i Esbjerg er en del af den landsdækkende BDO-organisation, som med overtagelsen tæller mere end 1.700 medarbejdere på landsplan, 34 kontorsteder og over 111.000 internationale BDO-kolleger i mere end 164 lande.

BDO har som organisation og på landsplan ligget sikkert på sin vækstkurve og har fem år i streg præsenteret en rekordhøj omsætning. Sidste år bød således på en vækst på 8 procent og en omsætning på 1,3 mia. kr. En vækst, som det landsdækkende rådgivnings- og revisionshus forventer at forbedre i årsregnskabet for 2022/23.

Men hvor væksten tidligere i al væsentlighed er opnået organisk, har BDO de seneste år lagt en ny forretningsstrategi med fokus på også at vækste gennem strategiske udvalgte opkøb og overtagelser.

”Vi har nu i en længere periode set ambitiøst på mulighederne for at styrke vores position på markedet yderligere via de rette strategiske optagelser. Denne tilgang betød blandt andet, at vi tilbage i start oktober overtog den lokale rådgivnings- og revisionsvirksomhed Vistisen & Lunde med 50 medarbejdere i Herning, ligesom vi har udvidet vores aktiviteter i Grønland. Og nu er vi enormt glade for, at det også er lykkedes at lande en aftale om overtagelse af Deloittes kontor i Esbjerg. Et kontor og en medarbejdergruppe, som matcher BDO både strategisk og kulturelt,” siger Stig Holst Hartwig, administrerende direktør hos BDO.

Også i Deloitte er man glad for, at parterne kunne nå til enighed om overdragelse af nøglerne til kontoret i Esbjerg. CEO i Deloitte, Christian Jensby, forklarer:

”For os handler det om at være til stede dér, hvor vi kan give vores kunder uhindret adgang til den fulde pakke af ydelser og den store værktøjskasse, vi råder over inden for både revision og rådgivning. Ved at samle kræfterne i Kolding investerer vi i en fortsat udvikling og acceleration af markedet i Syddanmark, og vi glæder os til at føre ambitionerne ud i livet.”

Transaktionen er i gang og er i øjeblikket under godkendelse af konkurrencemyndighederne.