BDO får fem nye kvindelige ledere – for en dag

BDO får fem nye kvindelige ledere – for en dag

Ligesom mange virksomheder verden over, overdragede vi fem lederstillinger til fem unge kvinder i forbindelse med FN’s Internationale Pigedag den 11. oktober. Inspireret af Plan International var der nemlig ’girls takeover’ på BDO-kontorerne, da Kathrine, Frederikke, Sofie, Mathilde og Louise overtog rollerne som henholdsvis administrerende direktør, Chief People Officer, Chief Marketing & Communications Officer, Head of Tax og Regionsleder på Sjælland for en dag.

FN’s Internationale Pigedag blev indført for 10 år siden for at påpege de problemer, som piger har på verdensplan. Det gælder blandt andet adgangen til uddannelse og muligheden for, at pigers stemmer bliver hørt.

Revisionsbranchen har historisk set været præget af en underrepræsentation af kvinder på ledelsesniveau – det gør sig også gældende i BDO. Denne ulighed vil vi gerne udligne, og derfor har vi forpligtet os til at hæve andelen af kvinder i lederstillinger i BDO  til 30 % inden 2030.
 

Flere kvinder i ledelse

”I Danmark er vi langt i forhold til piger og kvinders muligheder, men ligestilling kommer ikke af sig selv. Vi skal gøre en aktiv indsats, og med ’girls takeover’ håber vi på, at vi kan sætte fokus på, at vi skal have flere kvinder i ledelse; ikke kun i BDO, ikke kun i Danmark – men på verdensplan,” fortæller Partner og Chief People Officer, Trine Remin Ankjær.

Pigernes dag bød blandt andet på virksomhedsbesøg, møder om bæredygtighedsdagsordenen i BDO samt en workshop – alt sammen ledt an af de fem unge kvinder. Både lederne og pigerne havde et stort udbytte af dagen.

”Jeg er meget imponeret over de fem unge kvinder og deres gåpåmod, vilje, lyst og nysgerrig,” siger Trine Remin Ankjær.