Moms af kursusudgifter

11 marts 2014

Selv om kursusudbyderen fakturerer overnatning og bespisning særskilt, har virksomheden faktisk fuldt fradrag for momsen heraf, fordi der er tale om en samlet ydelse. Det er ikke alle klar over. 

Momspligtige virksomheder har kun fradrag for 75 % - tidligere 50 % - af momsen af udgifter til overnatning og kun fradrag for 25 % af momsen af udgifter til bespisning af medarbejdere, der har været på rejse for denne.

Denne regel er så fast, at mange økonomimedarbejdere ikke kan se en regning med udgifter til kost og logi uden at bogføre udgiften med begrænset momsfradrag.

Men der findes faktisk en undtagelse. Moms af udgifter til overnatning og bespisning i forbindelse med kursusdeltagelse er således fuldt fradragsberettiget, når ydelsen leveres af kursusudbyderen, fordi der i så fald er tale om en samlet ydelse. Det gælder også, selv om kursusudbyderen har faktureret overnatningen og bespisningen særskilt.

Virksomheder, der har bogført sådanne udgifter forkert, har mulighed for at få tilbagebetalt momsen med 3 års tilbagevirkende kraft.

For god ordens skyld bemærkes, at muligheden for fuldt momsfradrag ikke gælder, hvor medarbejderen godt nok har været på kursus, men ikke har boet og spist på kursusstedet, men fx på et nærliggende hotel.


Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat og moms. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis.