• Virksomhedsfusion skaber ny dansk gigant inden for vedvarende energi

Virksomhedsfusion skaber ny dansk gigant inden for vedvarende energi

28 november 2018

BDO Corporate Finance (BDO CF) har været rådgiver i forbindelse med den danske virksomhedsfusion mellem Eurowind Energy A/S, en af Europas største udviklere af vindmølle- og solcelleparker, og energiselskabet Eniig Renewables.

Fusionen sikrer, at Eurowind A/S kan accelerere den nationale og internationale ekspansion.

BDO CF har fungeret som eksklusiv rådgiver for Eurowind Energy, og Jakob Sand, partner og chef for BDO CF, beskriver resultatet som en stor succes for alle parter:

”Vi har via en internationalt funderet proces været med til at sikre, at Eurowind Energy fik afklaret både prisniveauer og kommende forretningsmuligheder. Det har ført til, at man har valgt en dansk model, hvor man beholder 50 % af ejerskabet og skaber grobund for at styrke både virksomheden og den danske sektor for vedvarende energi,” siger han.

Eurowind Energy har hovedsæde i Hobro og har siden 2006 udviklet, drevet og administreret vind- og solcelleparker. Det fusionerede selskab er blandt de største i Danmark og udvikler i dag vind- og solcelleparker i det meste af Europa. Eurowind Energys portefølje af vedvarende energiparker producerer årligt omkring én milliard kWh grøn strøm. I 2017/2018 havde virksomheden en nettoomsætning på 842 millioner kroner (113 million Euro).

”Med fusionen er vi rustet til forsat at udvikle projekter i hele Europa. Samtidig forventer vi at deltage i den fortsatte konsolidering af vores branche både i Danmark og Europa,” siger Jens Rasmussen, der fortsætter som CEO for Eurowind Energy.

Eniig Renewables er Eniig koncernens forretningsenhed for vedvarende energi. Eniig er i øvrigt på vej til at blive til Norlys. Et resultat af den nylige fusion mellem energivirksomhederne SE og Eniig. Norlys har en egenkapital på omkring 18 milliarder kroner og samlede aktiver for cirka 30 milliarder kroner.

Valget af en dansk samarbejdspartner og en fusion er sket efter en proces, hvor en række af Europas største energiselskaber og PE-fonde viste stor interesse for at opkøbe Eurowind Energy. 

”Det har været en fornøjelse at arbejde med et så professionelt team som Eurowind Energys. Vi har oplevet stor interesse ikke mindst fra internationale samarbejdspartnere og købere. Set i lyset af den store interesse, så synes jeg, at det siger noget positivt om den danske sektor for vedvarende energi, at det endelige valg faldt på en fusion med Eniig Renewables,” siger Jakob Sand.

Loading...