BDO rådgiver fra start til salg

28 august 2018

Familieforetagendet Landmeco blev i juni solgt til Skiold. Hele salgsprocessen blev varetaget af BDO’s Corporate Finance-afdeling. Det gav plads til, at ledelsesgruppen hos Landmeco i størst muligt omfang kunne koncentrere sig om at drive deres forretning videre imens.

Siden årtusindskiftet har Senior Partner Ole Christiansen fra BDO været rådgivende revisor for ledelsesgruppen i Landmeco. Han har blandt andet hjulpet dem igennem et glidende generationsskifte og rådgivet den sydvestjyske virksomhed på deres vej mod øgede markedsandele og større omsætning globalt set.

Landmeco, som er Skandinaviens største producent af fjerkræudstyr, havde længe nydt godt af rådgivnings- og revisionsvirksomhedens gode råd. Derfor var det naturligt for Landmeco at inddrage BDO, da ejerkredsen var blevet enige om at sælge familievirksomheden:

”Ejerkredsen havde fuld tillid til mig og til BDO. Det fik stor betydning, da Landmeco skulle bestemme sig for, om de selv ville udføre salget eller hente hjælp udefra. Efter et møde med Gert Mortensen fra vores Corporate Finance-afdeling, var de ikke i tvivl,” fortæller Ole Christiansen.

Corporate Finance varetager hele processen

BDO er for små og mellemstore virksomheder den markedsledende M&A-aktør i Danmark. De har mange års erfaring med at varetage købs- og salgsprocesser.

”Vi yder rådgivning både til nuværende og nye kunder. Et meget vigtigt aspekt i en salgs- eller købsproces er, at virksomhedens ledelse og ejerkreds −  uanset om de ønsker at sælge eller købe − kan opretholde fokus på deres drift og fortsætte med at skabe værdi. I Landmeco-casen stod vi for den samlede proces. Dog med væsentligt bidrag fra enkelte i ledelsesgruppen. Dermed kunne den samlede ledelsesgruppe fokusere på at drive deres virksomhed videre, imens salget stod på. Det sikrede både høj værdi for sælger og for køber,” forklarer Gert Mortensen og fortsætter:

”En køber går ofte ind til en købs- eller salgsproces med en anden indstilling, end ejerkredsen gør. Meget forenklet ser køber risici, hvor ejerkredsen ser muligheder. I kraft af vores erfaringer med en lang række salgs- og købsopdrag, kender vi til tilgangen fra begge sider af forhandlingsbordet. Vi kan i væsentlig grad bidrage til at parterne når til enighed. Samtidigt sikrer vi en så gnidningsfri proces som muligt.”

Har du brug for rådgivning i forbindelse med en salgs- eller købsproces, er du altid velkommen til at tage kontakt til vores Corporate Finance-afdeling. Det er helt uforpligtende. Du kan læse mere om afdelingen og finde kontaktoplysninger her.

Loading...