Skat på telefoner, computere mv.

Telefoner og computere er helt almindelige arbejdsredskaber i alle virksomheder. Den teknologiske udvikling har imidlertid sammen med udbredelsen af hjemmearbejde medført, at medarbejderne ikke kun bruger disse arbejdsredskaber på jobbet, men også tager dem med hjem. I mange tilfælde betaler arbejdsgiveren også for en bredbåndsforbindelse til medarbejderens bopæl og måske for en fastnettelefon samme sted.

Nedenfor beskriver vi de skattemæssige konsekvenser heraf.

Udstyr på arbejdspladsen

Når det gælder computere og mobiltelefoner på arbejdspladsen, gælder der en forhåndsformodning om, at disse kun anvendes til arbejdsmæssige formål. Det betyder, at arbejdsgiveren ikke er forpligtet til at føre kontrol med, at dette også er tilfældet.

Udstyr i hjemmet

Hvis en medarbejder tager en arbejdsmobiltelefon eller en pc med hjem, eller hvis arbejdsgiveren betaler for en bredbåndsforbindelse til medarbejderens bopæl, bliver tingene lidt mere komplicerede.

Computer

Det er nemmest med computeren, herunder iPad og andre tablets. En arbejdspc må nemlig gerne tages med hjem og bruges til private formål. Det har ingen skattemæssige konsekvenser for medarbejderen. Der skal ikke betales skat af dette personalegode. Der gælder særlige regler, hvis medarbejderen har accepteret en lønnedgang for at kunne bruge computeren til private formål.

Hent hele publikationen

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få alle BDO nyheder og indsigter i din indbakke

Please fill out the following form to access the download.