E-handel i EU, B2C

Pr. 1. juli 2021 ændredes den momsmæssige behandling for B2C salg af varer i EU, når salget sker via en netbutik/online. Efter de nye regler skal sælger opkræve moms ift. den sats, som gælder i købers land. Den udenlandske moms skal afregnes med SKAT i en særlig ordning (OSS ordningen).

 

Hvad er nyt?

Pr. 1. juli 2021 skal webbutikker, som sælger varer til privatpersoner eller ikke-momsregistrerede kunder i udlandet, opkræve og afregne moms med den sats, som gælder i købers land, når den samlede omsætning herfra overstiger en årlig grænse på EUR 10.000.

En virksomhed, som sælger varer i sin webshop til kunder i andre EU-lande til en samlet værdi under EUR 10.000, er dermed ikke omfattet af de nye regler og kan fortsætte med at opkræve og afregne dansk moms. Eller kan vælge frivilligt at gå ind i de nye regler. 

En virksomhed, hvis samlede omsætning i EU overstiger EUR 10.000, skal altså opkræve og afregne moms med den sats, som gælder som gælder i leveringslandet. Dvs. tysk moms ved levering af varer til Tyskland.

En virksomhed, som er omfattet af de nye regler, kan vælge at lade sig registrere med en ”klassisk” momsregistrering i hvert enkelt salgsland eller kan vælge at lade sig registrere i en særlig ordning via SKAT, kaldet Moms One Stop Shop ordningen (OSS). Virksomheder, som er registreret i OSS, kan angive og afregne den udenlandske moms i en særlig OSS momsangivelse via sin Tast-selv løsning på www.skat.dk. Skattestyrelsen sørger herefter for, at momsen sendes videre til de respektive lande.  

Den nye ordning vil være en administrativ lettelse for mange netbutikker, som fra 1. juli 2021 kan afmelde sine udenlandske momsregistreringer og blot indberette den udenlandske moms i TastSelv.  

Hent hele publikationen

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få alle BDO nyheder og indsigter i din indbakke

Please fill out the following form to access the download.