Syv gode råd om udbetaling af indefrosne feriepenge

Det nu blevet muligt at bestille de sidste to ugers indefrosne feriepenge. Når du har bestilt udbetalingen, vil pengene lande på din konto, inden der er gået ti hverdage. Men skal du, eller skal du ikke? Det får du her syv gode råd til.

Frem til og med mandag den 31. maj 2021 kan du ansøge om at få udbetalt de sidste to uger af dine indefrosne feriepenge. Regeringen forventer, at danskerne kommer til at bestille 36 milliarder kroner før skat, men hvorvidt det er en god idé at gøre det, afhænger af mange forhold.

Syv overvejelser du bør gøre dig

  1. Har du normalt ferie med løn, vil der ved udbetalingen blive trukket skat af bruttobeløbet med din aktuelle trækprocent. Både bruttobeløbet og den indeholdte kildeskat kommer automatisk med på din årsopgørelse for 2021.
  2. Betaler du topskat, eller kommer du som følge af udbetalingen af feriepenge til at gøre det, vil du kunne se frem til en restskat for 2021, hvis din forskudsansatte A-indkomst ikke kan rumme de udbetalte feriepenge. Din trækprocent er nemlig mindre end din marginalskatteprocent, jf. denne artikel
  3. Beder du ikke om udbetaling af feriepengene nu, vil de automatisk blive udbetalt i det år, hvori du når folkepensionsalderen. Hvis du betaler topskat nu, men ikke regner med at komme til at gøre det til den tid, vil det være mest optimalt at vente med udbetalingen. 
  4. At hæve pengene og indsætte dem på en pensionsordning vil næppe være interessant for ret mange. Indefrosne feriepenge forrentes også.
  5. Har du optaget et kviklån, eller har du en gammel skattegæld, så hæv pengene og få gælden nedbragt eller ud af verden. Det er dyr gæld.
  6. Vil du være en god samfundsborger, skal du hæve pengene og bruge dem. Fx til at købe en ny cykel, nye møbler eller til at spise ude hver fredag, så længe pengene rækker.
  7. Trænger dit hus til nye vinduer, kan du få dobbelt op ved at hæve feriepengene. Både penge til at betale hele eller dele af regningen med og håndværkerfradrag for arbejdslønnen. Det gælder naturligvis også andre typer af service- og håndværksydelser, som berettiger til håndværkerfradrag.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få alle BDO nyheder og indsigter i din indbakke

Please fill out the following form to access the download.