Artikel:

BREXIT – Virksomheder med lejlighedsvis varesamhandel med Storbritannien

25 marts 2019

Chris Pedersen , Partner, Moms |
Pernille Rise , Senior Manager, Moms |

EU's stats- og regeringschefer har sent torsdag aften godkendt en ny model for at udskyde Brexit.

Indholdet af den nye aftale er, at EU-landene er klar til at udskyde brexit fra 29. marts til 22. maj 2019 på betingelse af, at aftalen fra november godkendes i det britiske parlament i næste uge.

Vil parlamentet ikke stemme om aftalen igen, eller ender parlamentet med at nedstemme aftalen endnu en gang, vil Brexit uden aftale ske pr. 12. april – den såkaldte hårde Brexit, hvor Storbritannien efter den 12. april får status som 3. land i relation til told, moms og afgifter.

Mange danske virksomheder, som har hyppig samhandel med Storbritannien, er allerede i gang med at forberede sig på, hvorledes de skal forholde sig i tilfælde af en hård Brexit.

Imidlertid skal også virksomheder, som kun lejlighedsvist har samhandel med Storbritannien være opmærksomme på, hvad en hård Brexit har af virkninger.

I forhold til told og moms vil vi anbefale virksomheder, der har denne lejlighedsvise samhandel med Storbritannien, i god tid at sørge for at få en importør/eksportør-registrering på plads, idet virksomhederne ellers risikerer, at deres varer strander i tolden.


Kontakt os hvis du har spørgsmål - så hører du fra os