Ny lovgivning om bæredygtighed

Ny lovgivning om bæredygtighed

Den 2. maj 2024 vedtog Danmark en lov om bæredygtighedsrapportering, som implementerer CSRD i dansk ret. Grønland har endnu ikke vedtaget lovgivning herom. Vedtagelsen af den danske lovgivning betyder, at en række danske virksomheder løbende vil blive forpligtet til at udarbejde bæredygtighedsrapportering.
Rapporteringsforpligtelsen for store børsnoterede virksomheder starter med regnskabsåret 2024, og i de efterfølgende år omfattes virksomheder i de øvrige regnskabsklasser. Rapporteringen vil ikke kun skulle indeholde oplysninger fra virksomhederne selv, men også virksomhedernes værdikæde. Det vil sige, at virksomheder i Grønland i nogle tilfælde vil få brug for at kunne indsamle og videregive oplysninger til samarbejdspartnere til brug for CSRD-rapportering.

Det behøver ikke at være dyrt at få sat skub i den grønne omstilling i din virksomhed. I langt de fleste virksomheder kan selv mindre og overskuelige tiltag gøre en forskel. Faktisk kan det ende med at være en god forretning at tage ansvar. Ved at spare på ressourcer og reducere affald og forurening, kan de fleste virksomheder ofte både spare penge og gøre sig selv mere konkurrencedygtige. Og i fremtiden vil en stærk bæredygtighedsprofil kun få større og større betydning for din virksomheds kunder, samarbejdspartnere, investorer og jeres omdømme i al almindelighed.
 

Hop på toget nu og få et forspring

Der er mange gode grunde til at prioritere bæredygtige tiltag, og vi anbefaler, at virksomheder allerede nu begynder at tænke i bæredygtige og ansvarlige løsninger, hvis de vil sikre deres relevans – og selvom det nogle gange virker vanskeligt, så behøver vejen derhen ikke være så kompliceret.

Hos BDO står vi klar til at hjælpe dig og din virksomhed, så I kan komme godt i gang med en bæredygtig og ansvarlige omstilling. Vi tilbyder relevant og kompetent ESG- og bæredygtighedsrådgivning, der passer til lige præcis din virksomhed.

På vores kontor i Nuuk er Trine Tofting Hvidkjær certificeret bæredygtighedsrevisor, som i samarbejde med vores specialister i Danmark har erfaring med rådgivning i alt fra strategisk ESG-rådgivning til bæredygtigt indkøb, rapportering og verifikation af bæredygtige tiltag, risikostyring, efterlevelse af krav og udarbejdelse af klima- og CSR-rapportering.
 

Områder, hvor BDO står klar til at hjælpe

  • Sådan kommer du i gang med et klimaregnskab
  • Sådan lever du op til kravene fra dine kunder og samarbejdspartnere
  • Sådan får I en mere bæredygtig og ansvarlig virksomhedsprofil
  • Sådan kommer du i gang med cirkulær økonomi
  • Sådan efterlever du CSR-direktivet og de andre lovgivningsmæssige krav
  • Sådan får du en troværdig rapportering og revisorerklæring
  • Sådan tager du ansvar og sparer penge via en bæredygtig indkøbsoptimering
  • Sådan undgår du greenwashing.

Vi tilbyder rådgivning, uanset om I befinder jer i starten af jeres bæredygtighedsrejse eller allerede er i gang med at udvikle en ambitiøs strategi på området.

Læs mere, om hvordan vi kan hjælpe jer her.

Vil du vide mere om, hvorfor I som SMV-virksomhed bør arbejde med ESG-rapportering, så læs mere i vores one-pager.

Derfor bør du arbejde med ESG-rapportering