• Gartneriet Lundager
Case:

Gartneriet Lundager

30 januar 2020

Morten Svensson, Senior Partner, statsautoriseret revisor |

Gartneriet Lundager blev stiftet i 1985, hvor Ove Lundager startede virksomheden op i Ulfborg mellem Ringkøbing og Holstebro. Gartneriet blev for småt, så i 1997 måtte man bygge til.

Og væksten fortsatte. I 2004 flyttede Gartneriet Lundager til Fyn, for at kunne efterkomme den stigende efterspørgsel og leve op til eget og kundernes vokseværk.
 

Grønne fingre og forgrenet rod har givet vokseværk

Valget af ny location for gartneriet faldt på Fangelvej 36 i Odense S. Ove Lundager ejer af Gartneriet Lundager forklarer: 

”Vores kunders forretningsomfang voksede, derfor skulle vi øge produktionskapaciteten og levere meget mere for at imødekomme deres ønsker. De første to år her på Fangelvej i Odense S beholdt vi gartneriet i Ulfborg. Sidenhen har vi lejet hele 6.500 kvadratmeter gartneri, som vi driver sideløbende, vi har brug for produktionskapaciteten, ellers kan vi slet ikke følge med i forhold til efterspørgslen af miniplanter. ”

I 2006 skiftede Ove til rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO, og det har han ikke fortrudt: ” Vi har oplevet, at vores revisor Morten Svensson har haft en fin timing og samme høje aktivitetsniveau som os. ” Og det med vækst og aktivitetsniveau er vigtigt for Ove; for han trives med at se både planter og virksomhed gro: ”Det er dejligt at arbejde med noget, som er levende, grønt og livgivende. Sådan har jeg haft det, siden jeg var dreng, og det gælder også for min virksomhed. Jeg er helt klart bedst til de beslutninger, der hænger sammen med, at noget skal gro. Det med at skulle skære ned, reducere og begrænse synes jeg ikke, er særligt sjovt. Derfor er det også fantastisk, at vi har sådan en fin vækst og fremgang i gartneriet, og at vi har sparring fra en dygtig rådgiver som Morten, der ser, hvor vi skal hen. ”

Morten Svensson, Partner og statsautoriseret revisor i BDO Odense står blandt meget andet for at udarbejde årsregnskab for Gartneriet Lundager, og så rådgiver han om lovgivning og skat.

” Fra Morten får vi sparring om muligheder og ændringer i forhold til lovgivning. Når reglerne for gartnerier ændres, er han rigtig god til at være på forkant og holde os orienteret – på den måde er vi klar, når ny lovgivning ændrer vores betingelser. Også derfor er vi rigtig glade for at have Morten og resten af BDO teamet som faste sparringspartnere. Både i det daglige og når det gælder om at finde vej gennem de internationale regler, der kræves indsigt i, når man som os eksporterer til store dele af verden, så drager vi fordel af Mortens stærke kompetencer. ”
 

Knopskydninger globalt - BDO understøtter international afsætning

Gartneriet Lundager har også produktion i andre lande. Hele 30 leverandører samarbejder gartneriet med rundt i verden. Fra Spanien, Portugal og ikke mindst Mellemamerika medvirker underleverandører til, at den ugentlige produktionen af 150.000 miniplanter holdes i gang.

Heldigvis er det ikke kun gartneriet, der har internationale snitflader - revisionsfirmaet BDO er globalt repræsenteret, og derfor kan man i BDO regi hjælpe og supportere fra 154 lande verden over. Det er godt, når fremtiden for Gartneriet Lundager byder på yderligere vækst, og virksomheden tegner til at blive endnu mere internationalt orienteret fremadrettet.