• Arena Nord
Case:

Arena Nord: Store oplevelser

01 august 2020

Siden opførelsen i 2003 har Arena Nord udviklet sig til et væsentligt samlingspunkt for Frederikshavns mange kulturelle tilbud - og et vigtigt led i byens forvandling fra ”værftsby” til ”værtsby”. Helt fra den indledende fase har BDO været én af Arena Nords strategiske samarbejdspartnere, der byder ind med sparring på alt fra skatterådgivning til håndtering af uforudsete hændelser.

De perfekte værter

Koncerter, events, messer, sportsstævner, generalforsamlinger og årsmøder. Arena Nord favner bredt, og det store kulturcenter har i bogstavelig forstand noget af at have det hele i: 15.000 m2 eller seks håndboldbaner i én stor hal er nok til at huse selv helt store arrangementer, uanset om det er Bill Clinton, Rasmus Seebach eller VM i damehåndbold, der kigger forbi. Og direktør for Arena Nord, Per Malmberg, har et godt bud på, hvad det er, der er lykkedes for Arena Nord:

"Vi sætter en meget stor ære i at være værter. Vi står på hænder og fødder for vores kunder, og det gælder dem alle sammen. Vores kunder skal helst føle, at de er eventet, ikke bare et event i rækken. Det gør vi ved at tage kunderne seriøst og kere os om detaljerne."

En økonomisk dynamo

Den nordjyske beskedenhed kom til udtryk i begyndelsen, hvor selv den daværende borgmester mente, at med Arena Nord havde Frederikshavn slået for stort et brød op. Men det modsatte viste sig at blive tilfældet. Faktisk har Arena Nord sidenhen udvidet, og i 2011 blev flere kulturelle organisationer fusioneret ind under Arena Nord - med Per Malmberg som "Direktøren for det hele". Arenaen har udviklet sig til en vigtig drivkraft for den turisme, som er kommet til at spille en stadig større rolle for Frederikshavns økonomi. Og tallene taler for sig selv: 42 procent af alle gæster til arenaens kulturarrangementer kommer fra andre byer, og heraf har 46 procent været i byen og spise først. Så Arena Nord har ikke kun boostet byens selvtillid som værtsby - den er også en økonomisk dynamo, der trækker restaurantbesøg, overnatninger og anden omsætning til Frederikshavn.

Meget mere end tal

Tommy Andersen, Senior Partner og statsautoriseret revisor og BDO har været arenaens strategiske samarbejdspartner lige fra begyndelsen. Tommy var også med i den arbejdsgruppe, der planlagde fusionen i 2011. Samarbejdet er både drevet af god kemi og en fælles forståelse, der ikke blot handler om tal, men om det store lokale engagement, som er kendetegnende for Frederikshavns kultur-, forretnings- og foreningsliv. Per Malmberg fortæller:

"Tommy er meget engageret i Arena Nord og Frederikshavn. Med tiden er han blevet mere og mere bidt af vores forretning, og det er klart, at det smitter af. Når nogen kommer med gode idéer, så giver det jo energi. Samtidig er det vigtigt at have en god revisor, der tør spille ind og måske stoppe op for at se, om der kan være andre veje. Det handler om løsningsmuligheder, og det bidrager Tommy i høj grad med."

Tommy Andersen fremhæver også, at samarbejdet med Arena Nord er spændende, fordi arbejdet peger i mange retninger, der gør, at BDO's kompetencer bliver sat i spil. Eksempelvis har man i en periode haft fokus på risk management, hvor Tommy og Arena Nord har lagt planer for, hvad man gør i tilfælde af en lang række uforudsete hændelser. Her gælder det om at have kompetencerne i orden, så der tænkes løsningsorienteret.  

Alle kompetencer er i spil

På spørgsmålet om, hvad der i korte træk kendetegner samarbejdet med BDO, svarer Per Malmberg:

"Sparring, kemi, troværdighed, energi og begejstring. Tommy og resten af BDO har ganske enkelt det, der skal til, når man er ude i så mange ting, som vi er. De har evnerne, og de har eksperter på alle områder. Uanset om det handler om at navigere mellem offentlige tilskud, om at drive en kommerciel virksomhed eller om skatteteknisk sparring. Vi trækker på alle kompetencerne hos BDO."