• Tinghallen
Case:

Tinghallen

01 januar 2020

Thomas Witzky , Partner, statsautoriseret revisor |

Tinghallen, Kongres- og Musikhus er en meget synlig nerve i Viborg kommunes kulturelle liv. Og pulsen er høj, når kommunens kulturelle fyrtårn i de kommende år udvikles. Således er byggeplanerne langt fremme, og inden for de næste år går Tinghallen fra at kunne rumme 1500 siddende koncertgæster og 2500 stående til henholdsvis at kunne tilbyde 2200 og 3700 gæster plads.

Administrerende direktør Claus Donslund har, siden han tiltrådte for to år siden, haft en mission om, at den kunstneriske åre skal næres endnu mere, at der skal flere arrangementer til, så Tinghallen kendes på et bredt kulturudvalg, høj kvalitet og god service – ikke kun i Viborg og omegn, men i hele landet.

Nær rådgiver er Thomas Witzky, Partner og statsautoriseret revisor hos BDO i Viborg, og måske netop fordi de to – Claus og Thomas - er så forskellige som nat og dag, er relationen mellem dem særdeles frugtbar.

Claus Donslund fortæller: ”Jeg har kun godt at sige om samarbejdet med BDO og med Thomas. Faktisk har det været en stor a-ha oplevelse for mig, at få Thomas som rådgivende revisor, da jeg tiltrådte her; for førhen forbandt jeg nok mest revisorer med tørre talmennesker, der var ”aggressivt afventende”, ” siger han med et smil og tilføjer: ”Thomas er i den grad opsøgende, og han har en ægte interesse i, at det her hus udvikler sig bedst muligt. Jeg har det med at få de ”vilde” og uprøvede ideer, og Thomas er altid med på at diskutere mulighederne med mig. Den sparring vi har, sætter jeg virkelig stor pris på. ”

Ros til en visionær Viborg kommune

Og Viborg er en driftig by, hvor erhvervslivet stortrives, og hvor den procentvise befolkningstilvækst de sidste 10 år, ifølge Danmark Statistik er landets højeste. Claus Donslund fortæller: ”Viborg Kommune er virkelig visionær, og man arbejder med en tilgang som i en virksomhed, og det får ting til at ske. For os i Tinghallen er det en styrke at vide, at vi sammen arbejder på at tiltrække arrangementer og events, der har hele landets bevågenhed. ” 

Stolt lokal historie

Historien om Tinghallen går tilbage til 1969, hvor en gruppe lokale ildsjæle gik i gang med at skaffe midler, så Tinghallen kunne opføres, gennem tegning af aktier blandt lokale borgere og virksomheder i Viborg og opland. Målet var et sted, der kunne rumme musik, sport og messer. Gennem alle årene har Tinghallen været båret af energi og gejst. Claus Donslund fortæller:   ”Jeg er typen, der hellere vil investere et seks- eller syvcifret beløb i et stjernearrangement end et femcifret beløb i noget, som er lidt lunkent. Det betyder jo også, at jeg er villig til at løbe en større, men nøjere kalkuleret risiko, og her er det fantastisk at have en skarp rådgiver, som Thomas at sparre med.  Styrken i Tinghallen i dag er, at vi gennemfører flere arrangementer målrettet unge, det modne publikum og den lidt ældre målgruppe. På den måde spreder vi indsats og risiko over flere genrer og mange aldersgrupper. Indtil videre har strategien været succesfuld. Siden starten af 2015 er vi på vej til nu at have fordoble besøgstallet, ” fortæller Claus og tilføjer: ”Jeg har kun godt at sige om samarbejdet med BDO og med Thomas. Når jeg får ”vilde” ideer, er Thomas altid med på at diskutere mulighederne for at udvikle huset her sammen med mig. Thomas’ viden om skat, moms, love og regler er kæmpestor. De rammer, vi opererer indenfor, er faktisk ret komplekse; for vi har en forpligtigelse til at formidle kultur på mange niveauer, og vi driver samtidig en virksomhed, der skal tjene penge, så vi kan geninvestere og dermed tilbyde endnu bedre og endnu flere oplevelser i gode rammer til glæde for alle i Viborg og opland. ”