• Loop
Case:

Loop

02 januar 2020

Danmarks næststørste privatejede træningskæde Loop oplever stor vækst i disse år. En kongstanke er ”Act local – think global” – indtil videre har det resulteret i 120 Loop-centre i Danmark. Og Dennis Hermann fra BDO er den rådgivende revisor, som vejleder til yderligere vækst.

Konceptet hos Loop er, at det skal være helt enkelt og ikke for dyrt at træne. Loop er såkaldt cirkeltræning, en høj-intensiv interval træning, der booster fedtforbrænding og styrker konditionen. Blot 24 minutters træning to til tre gange i ugen er nok til at holde kroppen i form.

Thomas Terp og en kammerat fik idéen til at starte Loop, da Thomas for år tilbage boede i Canada. Her stiftede han bekendtskab med træningsmaskinerne fra det amerikanske firma Hoist. Thomas så mulighederne i maskinerne, der er lette at indstille til den enkeltes behov, og så satte han i gang.

Vi har også valgt den rigtige coach – og BDO’s app er genial

Man træner for at blive ældre, og hos Loop kan det foregå i en afslappet atmosfære, der levner plads til en kop kaffe, træningsevents og andre sociale tiltag. Resultatet afhænger af indsatsen. Så enkelt er det.

”For mig er effektivitet vigtig. Og det er lige meget, om man tænker fitnesstræning eller rådgivning hos revisoren – det skal bare fungere optimalt. Og BDO er den helt rigtige løsning for os. Ja, man kan sige, at vi har valgt den rigtige coach indenfor rådgivning, revision og regnskab. Samarbejdet med Dennis er godt, og når det handler om at kende til de skatte- og momsregler, der gælder for en fitnessvirksomhed, som Loop, så føler vi os rigtig godt vejledt. Vi har faktisk sparet mange penge, fordi Dennis ved så meget om vores verden, ” forklarer Thomas og tilføjer: ”Jeg er innovator, tænker selv meget i digitalisering og derfor er jeg virkelig glad for den online løsning, BDO har i forhold til bogføring. Via BDO appen er det så simpelt at scanne sit bilag ind, få det matchet op mod bankens postering – i én bevægelse er der bogført. Det er virkelig genialt,” siger idémanden Thomas Terp.

Dygtig købmand og en vis portion stædighed

De første tre Loop-centre lå i Ikast, i Viborg og på Østerbro, men i starten var det dog ikke så let at få gang i vokseværket, det krævede en fast tro på konceptets bæredygtighed, ihærdigt kanvassalg og en vis portion stædighed, at komme op på det niveau Loop nu befinder sig på.

Thomas Terp fortæller: ”Ideen er at Loop træning er for alle uanset alder, køn og kondition. Det skal være let at få trænet, og der skal altid være et Loop træningssted tæt på. ” Kort fortalt er Loop cirkeltræning ved 16 maskiner, der er nemme at justere, og som giver træning til hele kroppen. Med blot to runder gennem cirklen, har man opnået en tilstrækkelig indsats, så kroppen er arbejdet helt igennem. Centrene har ekstra lange åbningstider, og det er let for medlemmerne at få passet træning ind - selv i en travl dagligdag.

”65 procent af de, der kommer hos os, har aldrig trænet før. Gennemsnitsalderen er 49 år, og 61 procent er kvinder. Vores kunder er voksne mennesker. De bliver glade for træningsformen, og så tager de venner med, der også bliver kunder. Vores succes har spredt sig som ringe i vandet, ” fortæller Thomas, der selv videreudvikler på Loopidéen, så ringene også kan spredes udenfor Danmark i den nærmeste fremtid.