Sådan får du styr på din momsindberetning

For mange danske virksomheder nærmer fristen for momsindberetning sig. Men indberetningen kan være kompleks, og der er mange ting at holde styr på her i sidste øjeblik. Derfor får du fem gode tips til og mulighed for at teste din viden om momsindberetning.

Alle, der har en momsregistreret virksomhed, skal indberette moms. Du skal altså indberette til Skattestyrelsen, hvor meget købsmoms og salgsmoms, der er gået igennem virksomheden den seneste periode. Hvornår og hvor ofte du skal betale moms, afhænger af din virksomheds omsætning.

For mange er indberetningen og de mange særregler uoverskuelige, men hvis du ikke har styr på det, kan du risikere at gå glip af vigtige momsfradrag og i stedet blive pålagt et gebyr for Skattestyrelsen. Herunder kan du derfor få fem gode tips til momsindberetningen og teste, om du har fået helt styr på det.

  1. Der er altid momsfradrag for arbejdstøj, der tilhører virksomheden.
  2. Der er forskellige regler for momsfradrag på personaleudgifter. Læs mere i vores publikation om skat, moms og personalegoder.
  3. Der er ikke momsfradrag på gaver til personale.
  4. Der skelnes mellem momsfradrag på hvid-, gul- og papegøjepladebiler. Læs mere i vores publikation om skat, moms og personalegoder.
  5. Fristen for momsindberetning er den 1. marts, men du skal søge om udskydelse af betalingen. Læs mere om det her.

 

Du kan også få et godt overblik over vigtige datoer for indberetninger og betalingsfrister i vores Finanskalender.

Hent Finanskalenderen for 2021

 

Har du brug for hjælp til jeres indberetning?

Der er mange regler forbundet med moms, og både indberetning og den generelle administration skaber udfordringer hos mange virksomheder. Vi står derfor klar til at hjælpe med både momsindberetning og den generelle administration. Du sparer tid på momsadministrative opgaver og sikrer, at indberetning og den generelle håndtering af moms altid er korrekt udført og helt opdateret.

Vi står klar til at hjælpe og til at svare på dine spørgsmål om moms, indberetning og andet.


Kontakt os

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få alle BDO nyheder og indsigter i din indbakke

Please fill out the following form to access the download.