Ændringer i beregningsgrundlaget for ejendomsværdibeskatning i Tyskland

Grundlaget for beregning af ejendomsskatter i Tyskland er forældet, og derfor vil der med den nye ejendomsskattereform komme nye regler, som gælder fra og med 2025.

Reglerne omfatter bl.a. en opgørelse af et nyt beregningsgrundlag, som formentlig svarer til de danske offentlige ejendomsvurderinger. Dette vedrører alle ejendomme i Tyskland. Det betyder helt konkret, at ejerne af cirka 36 millioner ejendomme i Tyskland fra midten af 2022 skal indsende ejendomsskatteangivelser.

For danske BDO-kunder er dette formentlig særligt aktuelt for erhvervsejendomme. Det kan fx være tyske ejendomme ejet via danske kommanditselskaber eller ejendomme i tyske datterselskaber.

Beregningsgrundlaget bliver opgjort efter ens kriterier for ejendomme i hele Tyskland, men det er den enkelte tyske kommune, der fastsætter satsen for alle ejendomme i den pågældende kommune.

Har du danske kunder, der ejer tyske ejendomme, så opfordrer vi dig til at tage fat på dem og orientere dem om denne ændring. Skulle du have spørgsmål til de nye regler i ejendomsskattereformen, er du meget velkommen til at kontakte vores tyske kollega hos BDO i Flensburg, Bent Haudrup, på Bent.Haudrup@bdo.de.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få alle BDO nyheder og indsigter i din indbakke

Please fill out the following form to access the download.