• Webshop
Viden om - Revision og regnskab:

Webshop

08 august 2019

Kristian Thostrup, Partner, statsautoriseret revisor |

Har du en webshop, eller går du med overvejelser om at købe eller etablere én, så er der flere ting, som du skal være opmærksom på.

En webshop er en god måde at nå ud til flest mulige kunder, og den kan for eksisterende virksomheder reducere omkostningerne til ordrehåndtering ved at lade kunderne gøre arbejdet med at bestille varer og dermed indtaste alle oplysninger. Og for kunderne giver det langt større frihed at kunne bestille døgnet rundt og måske endda kunne se tidligere ordre og genbestille disse.

Mulighederne er mange.


Kortbetaling

De fleste webshops bliver koblet op påen indløsningsaftale, hvad enten det sker via en hostedløsning eller egen etablering. I Danmark kan du få en indløsningsaftale hos Nets eller hosen af de mange andreudbydere.

En ting, du skal være særligtopmærksom på, erreglerne om’charge back’. Kunderne har nemlig mulighed for at gøre indsigelse hosbanken mod det hævede beløb, og der opstår således encharge back, hvorkundens bank vil starte en sag.

Sådanne charge back-sager er altid ærgerlige, og du kan ikke altid gardere dig imod dem. Men ved atanvende to-faktor-godkendelse ved betaling (3D Secure) kan du undgå en del af sagerne.

Har du abonnementsordning, kan der dog efterfølgende laves charge back, da der ikke løbende skal ske godkendelse af betalinger. Derfor er det vigtigt at have gode abonnementsbetingelser samt dokumentation for, at de er udleveret til, læst og godkendt af kunden.

Får du for mange charge back-sager, risikerer du,atdin leverandør opsiger din indløsningsaftale, og du vil være nødt til at finde en ny.


Læs hele brochuren